Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya hörnregeln införs omgående

Under Svenska Cupens slutspel testades en nygammal hörnregel. Eftersom lagen var övervägande positiva kommer regeln att införas omgående.
– Jag tycker det är positivt. Publiken vill ju se spel, säger Sandvikens tränare Ola Grönberg.

Annons

Regeln innebär att ett lag inte kan få mer än en hörna i rad. Om skottet från det anfallande laget tar på en försvarare och ut över kortlinjen blir det ingen ny hörna, utan målvaktens boll.
– Den nya hörnregeln innebär att publiken kommer att få se mer konstruktivt spel och färre tidsdödande dubbel- och trippelhörnor, säger bandyförbundets vice ordförande Karl-Erik Eckeman.
SAIK lyckades väl sådär under Svenska Cupen där den nya regeln användes. Av 13 slagna hörnor gick bara två stycken i mål. Båda inslagna av Magnus Muhrén.
– Nä, det var väl ingen vidare utdelning för oss i cupen, säger han.

Men han är i alla fall positiv till den nya regeln.
– Ja, jag tycker den är bra. Som det är nu så spelar många lag på att få hörnor och som försöker avgöra matcher på det sättet. Jag har ingen aning om hur det kommer påverka oss eller hur det gynnar oss, men det kommer ju att bli mindre spelavbrott och gynna de lagen som gör flest spelmål.
Ola Grönberg är också positiv.
– Jag tycker det är bra. Det är nånting som man kommer att anpassa sig till, det enda är väl att det kommer att bli färre mål. Det som är bra är att man måste skapa målchanser på andra sätt än att bara slå bollen på någons benskydd till hörna.
– Fast det finns fortfarande saker som jag tycker att man kan titta på. Till exempel hur man får hörna. Att man kan få en farlig målchans som en hörna när man står vid kortlinjen och slår den på en annan spelare tycker jag är fel. Jag tycker att allt som är utanför straffområdet inte ska bli nån hörna eftersom det inte är någon målchans, säger han.
Regeln införs omgående och omfattar allt seriespel för seniorer och ungdomar.

Annons