Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya mål av Ofere sänkte GIF

Malmö FF:s fina höstform håller i sig – och det gör också Edward Oferes hysteriska målform.

Nigerianen gjorde två nya mål när formsvaga Gefle enkelt besegrades med 3–0 på bortaplan och har nu gjort sex mål på de tre senaste omgångarna.

– Med självförtroende vågar man göra saker, sade tränaren Roland Nilsson.

Annons

Även om båda lagen har mittenskiktet gemensamt är det två lag med helt skilda trender. Gefle är överraskningslaget som helt tappat formen. Malmö är laget som äntligen hittat sin.

Det var hur tydligt som helst på Strömvallen. Hemmalaget hade inte ett enda avslut under den första halvleken.

Det var Malmö som visade självförtroende och tog tag i matchen, skapade inte mängder med chanser men väl ett par farliga avslut.

– Vi hade med oss ett stort självförtroende från förra matchen och börjar ganska bra och växer sedan ytterligare med målen vi gör, sade Malmös tränare Roland Nilsson.

I 29:e minuten kom 1–0. Edward Ofere tog emot bollen mitt på offensiv planhalva, avancerade några steg framåt och drog i väg ett skott som touchade en hemmaförsvarare på sin väg in i mål.

Fyra minuter senare var det dags igen. En frispelad Daniel Larsson lyfte förbi en utrusande Geflemålvakt. Ofere hann upp bollen som var på väg utanför och hade bara att peta in 2–0.

Sjätte målet på tre matcher för nigerianen.

– Det räcker med ett mål så växer man som spelare och det är precis vad som sker med Ofere. Han är en helt annan spelare nu, sade Roland Nilsson.

Gefle gjorde ett försök till uppryckning i andra halvlek men utan någon större effekt. Gefles tränare Urban Hammar var besviken.

– Beslutsamhet och initiativ var våra två nyckelord i dag och det var precis vad vi inte tog. Malmös seger är odiskutabel, sade han.

Efter dryga timmen vände Daniel Larsson bort hemmaförsvaret och skickade upp bollen i bortre krysset fram till 3–0.

– Sedan är matchen stendöd, konstaterade Hammar.

För Gefle har september varit en mörk månad. Till matchen mot Malmö var vänsterbacken Andreas Dahlén och mittfältaren Yannick Bapupa tillbaka efter skadefrånvaro. Men det hjälpte inte.

Laget har fyra raka förluster och 0–12 i målskillnad.

Malmö har tre raka segrar och 10–1 i målskillnad.

Snacka om skilda formkurvor.

 

.

Mer läsning

Annons