Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya operationer väntar GIF-stjärnan

Skadedrabbade Jonathan Hellström tvingas till nya operationer.
Då värvar GIF ytterbacken Sebastian Senatore.
Dessutom får Hasse Berggren nytt ettårskontrakt medan Yussif Chibsah försvinner.

Annons

Sebastian Senatore skrev i går på ett treårskontrakt under en blixtvisit i Gävle.

Han blir försäkringen mot akut ytterbacksnöd i GIF, då Andreas Dahlén ännu inte bestämt sig och Jonathan Hellström fått ett rejält bakslag i sina planer på att komma tillbaka.

Hellström, som just nu är på semester i Los Angeles, räknade för bara några veckor sedan med att rehabträna i december och spela för fullt i januari. Nu måste han operera både höften och knät.

– Det är främst hans höftskada som inte blivit bra, han har fått en second opinion och man har kommit fram till att det bästa är att man gör om samma typ av operation som gjordes i november förra året, säger GIF-läkaren Alexander Wirdby.

Knäet då?

– Ja, han har lite smärta där med, och därför ska en sena som går från stora lårmuskeln till knäet ordnas till.

Hur lång blir rehabliteringstiden?

– Lite svårt att säga, men förra gången var det fem veckor med kryckor innan han kunde börja träna igen.

Sebastian Senatore, som den senaste säsongen spelat med Vasalund i superettan och tidigare tillhörde Hammarbys organisation, känns som en nödvändig förstärkning. Han hittade tillbaka till formen i Uruguay för ett par säsonger sedan.

– En stressfraktur i bäckenbenet höll mig borta från fotbollen i åtta månader, och då sökte jag en nytändning i min pappas moderland Uruguay, förklarar han på GIF:s hemsida.

Vänsterfotade Senatore är nu, tillsammans med Daniel Bernhardsson, de två just nu kontrakterade ytterbackarna.

– Vi kommer även att spela in Erik Larsson som högerback, förklarar tränaeren Pelle Olsson.

Hasse Berggren kämpar för att bli bra i sin häl – och GIF är så pass optimistiskt att man skriver nytt kontrakt med anfallaren.

– Vi vet fortfarande inte om det kommer att krävas ytterligare ingrepp, men Hasse har visat tidigare att han kan komma tillbaka trots lång bortavaro, säger Pelle Olsson.

Har ni varit i kontakt med läkaren Leif Swärd för att diskutera läget?

– Ja, våra läkare har fört diskussioner med honom. Om det inte fanns nån möjlighet skulle vi väl inte skrivit kontrakt, men kontraktet är också så pass kort att det inte känns som att vi tar för stor risk.

Pelle Olsson har däremot i stort sett räknat bort Yussif Chibsah.

– Jag bedömer chansen som ytterst liten att han skulle bli kvar. Jag ser ingen möjlighet att vi skulle komma överens med hans agent, vi ligger alldeles för långt ifrån varandra.

Hur går dina tankar angående ert centrala mittfält?

– Vi har förstås tappat en del spelare på centrala positioner, men vi ser också möjligheterna att med nya spelare öka vår potential. Jag tror så klart på våra värvningar.

Mer läsning

Annons