Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyförvärvet Asp målskytt direkt

Gefle IF:s enda nyförvärv visade pondus direkt.

Och dessutom blev han målskytt i debuten mot Syrianska IF Kerburan.

– Det var verkligen en bonus, säger mittbacken Pär Asp efter 2–0-segern på Strömvallen.

Annons

Det fanns en hel del positivt att notera efter Gefle IF:s första träningsmatch mot division 1-laget Syrianska IF Kerburan i går eftermiddag.

Jonathan Hellström gjorde sin första match på 20 månader (på dagen!), högerbacken Eric Larsson var på suveränt spelhumör i sin allra första match från start i A-laget – och så fick nyförvärvet från Brommapojkarna, Pär Asp, bli målskytt.

– Vi kom in i det fort efter ledigheten och för egen del har det känts bra på träningarna, säger Eric Larsson.

GIF-tränaren Pelle Olsson var nöjd med mycket efteråt.

– Vi visade stort engagemang, det var kul att se. Spelglädjen fanns verkligen där. I den första halvleken skapade vi kanske lite för få målchanser, men de spelade väldigt tajt, säger Pelle och fortsätter:

– I vissa perioder gjorde vi det lite för svårt för oss, men vi fortsatte att skapa och till slut kom också målen.

Först prickade Yussif Chibsah in 1–0 i den 71:a minuten, sedan Hjalmar Öhagen hittat honom med en fint slagen hörna.

GIF-anfallaren Erik Törnros hade ett antal klara målchanser i matchen, utan att hitta rätt. I stället var det mittbacken Pär Asp som fastställde slutresultatet till 2–0 i den 90:e minuten.

En hörna hittade ut till Dragan Kapcevic, som passade vidare till Asp. Den förre BP-spelaren placerade elegant in bollen med högerfoten.

– Det var roligt att få göra mål, det händer inte så ofta, säger Asp, som bara gjort ett mål under sina fem säsonger i Brommapojkarna (i allsvenskan 2009).

– När jag spelade i Kiruna var jag mer offensiv, där blev det 15 mål nånting.

• Är du nöjd med debuten totalt sett?

– Ja, det måste jag vara. Vi ställdes väl inte på några större prov direkt och det kändes ganska lugnt därbak. Jag kände mig pigg i kroppen.

Pelle Olsson talade varmt om Asps debut i GIF-tröjan.

– Han är inte så yvig i sin spelstil utan i stället väldigt konkret. Han tog rätt beslut hela tiden och fick dessutom kröna sin fina insats med ett mål. Vad mer kan man kräva av en debut?

Vänsterbacken Jonathan Hellström kunde inte heller kräva så mycket mer av gårdagen. Han hade väntat i 20 månader på den här dagen.

– Ja, min senaste match var ju med det yngre U21-landslaget den 5 juni 2009, när vi mötte Slovakien i en träningslandskamp i Slovakien. Det är ett tag sedan nu.

Den gången blev det 90 minuters speltid – i går fick han nöja sig med 25 minuter. Men det spelade mindre roll. Nu hoppas Hellström att han ska vara kvitt skadebesvären (ljumske, höft, knä...).

– Det känns bara bra just nu. Jag hoppas det håller i sig. Det är jäkligt roligt att vara tillbaka, säger Hellström.

Mer läsning

Annons