Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nykomling i form inför World cup

Han är det stora utropstecknet under försäsongen – och den bästa målskytten.

Nyförvärvet Johan Löfstedt har hamnat på helt rätt plats i tillvaron.

– Jag har alltid tyckt att SAIK har spelat den bästa bandyn, säger han med några dagar kvar till World cup.

Annons

Jodå, han har faktiskt spelat World cup tidigare, med Vetlanda 2007 då laget åkte ur i ett jämnt gruppspel.

Sen stod han på läktaren under fjolårets turnering i Göransson Arena.

Men större än så är inte cupmeriterna.

– Det är en rolig turnering, med ett annorlunda och speciellt upplägg där de bästa lagen kommer och satsar hårt för att vinna, speciellt de ryska lagen. Det är det svåraste för ett klubblag att vinna, säger han.

Men trots alla ryska stjärnor på plats tycker Johan Löfstedt att världens bäste spelar i svart och vit tröja.

– Det spelar ingen roll vilket lag vi möter, när matchen är slut är det ändå Daniel Berlin som varit bäst på plan. Han är helt komplett, och en spelare som alltid sätter laget före jaget och offrar sig i alla lägen.

Det är anmärkningsvärt hur snabbt Johan Löfstedt funnit sig till rätta i SAIK.

Inte nog med att han är en av de drivande spelarna, Löfstedt har även hittat nätet inte mindre än 16 gånger under försäsongen så här långt och utsågs till bästa forward under Svenska cupen – trots att han är mer av offensiv mittfältare i SAIK. I Vetlanda i fjol blev det 15 mål under hela säsongen, plus 22 assists förstås.

Det är ingen hemlighet att han gillar SAIK:s spelsätt.

– Jag har alltid tyckt att SAIK spelat den bästa bandyn, ända sedan jag var mindre. Det är inte alla på mål utan fler är delaktiga och det blir mycket passningsspel. Själv får man ha mycket boll och deltar i spelet i flera nivåer i banan.

Men trots framgångarna så här långt, och med segern i Svenska cupen i färskt minne, räknar inte Johan Löfstedt SAIK som en av de hetaste favoriterna inför World cup.

Anledningen är de skadeproblem som nu drabbat laget – både Joakim Bergman och Ted Haraldsson åkte på rejäla smällar nere i Lidköping och är osäkra kort inför torsdagens cuppremiär mot Kuzbass.

Dessutom är ju Christoffer Edlund borta sedan tidigare på grund av sin handskada.

– Vi gjorde det fantastiskt bra även utan dem, men vi var slitna på slutet. Och vi lär vara ärliga mot varandra och se vilket lag vi kan ställa på benen först. Men SAIK är en klubb som alltid vill gå långt så det är klart att vi ska räknas, säger Johan Löfstedt.

Lägg därtill att SAIK har en ung trupp där spelare som Erik Pettersson, Rasmus Forslund, Jesper Hvornum och några till inte har någon större vana av att spela flera tuffa matcher på kort tid mot lag av toppklass.

Men man har ju en formstark smålänning i laget, och det kan räcka långt.

Mer läsning

Annons