Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyström lämnar Brage – kan sluta

Bernhard Nyström platsade inte i Gefle IF och försvann till IK Brage i superettan. Nu har hans kontrakt gått ut där – och framtiden är oviss. Det kan bli spel med Sandviken eller Strömsberg.

– Men jag vet inte ens om jag kommer att fortsätta spela fotboll, säger han.

Annons

Bernhard Nyström, nu 26 år, kom till Gefle IF och allsvenskan som skyttekung från division 1-klubben Falu FK 2009.

Nu, drygt två år senare, kan karriären vara över.

– När jag lämnade GIF för Brage i våras skrev vi ett kontrakt över fyra månader. Det gick ut 31 juli och de ville inte förlänga och jag var inte så sugen på att fortsätta heller.

Nyström, som inför förra säsongen fick stora problem med yrsel och svårigheter med hörseln, kunde inte riktigt konkurrera om en plats i GIF. I Brage däremot har han fått spela en hel del under den här säsongen. Totalt blev det elva matcher i superettan, varav sex från start. Dessutom gjorde han ett mål.

– Det var i bortamatchen mot Qviding. Men jag har väl känt att energin inte riktigt räckt till, berättar Nyström.

Han tror att kroppen inte riktigt kunde ta till sig den tuffa träning som var i Gefle – och därför fått sota för det.

– Jag tror att kroppen blev utbränd och det var därför jag fick den här yrseln. Jag har fortfarande lite nedsatt hörsel på ena örat. Det jag frågar mig själv nu är om det är värt det.

• Så du funderar på att sluta?

– Jag vet inte hur jag ska göra. Jag ska ta ledigt i augusti, men det är en del klubbar som frågat om jag är intresserad. Både Strömsberg och Sandvikens IF i tvåan och jag ska väl ge dem ett besked i alla fall. Vi får se hur det blir.

Mer läsning

Annons