Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olidligt spännande – och mer dramatik i dag

Det var vinna eller försvinna som gällde för Brynäsdamerna när dom i går tog emot gästande Linköping för en andra kvartsfinal i Riksserien.
Brynäs som hade förlorat den första kvartsfinalen i en serie på bäst av tre var illa tvungna att vinna.
Efter 60 olidligt spännande matchminuter kunde dock resultatet 3-2 till hemmalaget fastställas, vilket innebär en tredje och avgörande match som spelas redan i dag.

Annons

– Det är jäkligt skönt! Vi visade att vi är mycket bättre än förra matchen, säger Brynäs Emma Eliasson.

Matchen började hårt, redan från första stund kunde man se att det var en slutspelsmatch det handlade om.

Brynäs tog initiativet från första stund och efter enbart 56 sekunder kom matchens hemmalagets första mål.

Trots en 1–0 ledning började inte Brynäs slappna av, tvärtom tände man till och spelade om möjligt ännu hårdare.

Linköping var även dom riktigt taggade, laget spelade som vanligt väldigt snabbt och tekniskt och några minuter efter matchens första mål kom kvitteringen.

Ställningen 1–1 stod sig perioden ut och när den andra perioden började hade tempots trappats ner en aning. Nu var det Linköping som tog kommandot men efter en snabb kontring var det återigen Brynäs som lyckades peta in pucken och ta ledningen med 2–1. Gästerna forsatte jobba för en kvittering men en duktig Smestad i hemmamålet höll tätt. När Brynäs sedan gjorde 3–1 när det bara hade spelats drygt två minuter utav den sista perioden verkade matchen så gott som avgörd.

Det gäller dock att inte ta ut något i förskott, en minut senare reducerade Linköping till 3–2 och gästerna var återigen med i matchen. Resten av perioden blev en hård kamp men slutade mållös vilket innebar seger för hemmalaget Brynäs.

– Vi spelade oerhört bra i dag, speciellt dom två första perioderna. Det var en jämn match men vi visade att vi verkligen orkar när det gäller, säger Brynäs tränare Lars Landström.

I dag spelas den sista och avgörande kvartsfinalen hemma i Läkerol Arena.

– Vi har inget att förlora, det är hårt arbete i 60 minuter som gäller.

 

Mer läsning

Annons