Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson hoppas på nytt publikstöd

Det var dagen efter kvällen före.

Men det är ingen risk att Gefle IF drabbas av baksmälla efter segern i den första kvalmatchen mot GIF Sundsvall.

– Vi tar absolut inte ut någonting i förskott. Vi leder med 1–0 i paus – det är allt, sammanfattade Pelle Olsson efter förmiddagsträningen i går.

Annons

Geflebussen kom hem sent i onsdagskväll och med ombord fanns naturligtvis en glädje över resultatet och en belåtenhet hur matchen såg ut och gestaltade sig. Men precis som Pelle Olsson och Urban Hammar är kända för så tillåter de varken sig själva eller laget att sväva iväg.

Fokus är satt på nästa träning, på nästa övning och på matchen på söndag.

I dag är det träningsfritt och sista finslipningen inför säsongens absolut sista match sker i morgon eftermiddag. I går handlade det om ett lätt pass där de spelare som startade matchen senast fick ägna sig åt lätt jogging och sedan inomhusaktiviteter medan resten av gruppen körde ett fotbollspass.

Pelle Olsson kan ändå tillåta sig att titta tillbaka en liten stund på matchen i Sundsvall.

– Vi genomförde matchen på ett bra sätt. Sundsvall spelade lite annorlunda mot för vi hade trott men det kändes som om vi hade kontroll hela tiden. Ett mål på bortaplan är viktigt och det var skönt att få det. Det som har ändrats är att vi har tagit ledningen. Men det återstår fortfarande en match och ingenting är klart förrän slutsignalen går på söndag.

Där går det att spekulera åt alla håll och kanter om Sundsvall kommer att ändra sitt spelsätt, gå fram med mera folk nu när de behöver göra mål för att vända det här.

– Det är en ny match. För oss gäller det att ladda om och se till att spelarna har pigga ben till på söndag.

Skadeläget ser också bra ut. Daniel Theorin tränade för fullt hela passet i går och även om både Olof Mård och James Frempong stannade inne så ser det hoppfullt ut inför söndagen.

– Vi räknar med att alla som var med i Sundsvall är tillgängliga och även Theorin ska kunna vara tillbaka, säger Olsson.

GIF tränade i går på en riktigt bra konstgräsplan. Ingen snö, ingen is och ingen boll som fick en ishinna över sig. Strömvallen kan förhoppningsvis bjuda in till bättre förutsättningar än det var i Sundsvall där nederbörd och kyla satte stopp för det mesta.

– Vi hoppas så klart att det inte kommer mera snö och att det blir så milt som möjligt. Men vi ska fixa det här oavsett vilka förutsättningar vi bjuds på, säger GIF-tränaren.

Det var inte bara på planen som Gefle vann kampen mot Sundsvall. Även läktarmatchen tog hems av de tre busslaster GIF-supportrar som tog sig till Medelpad som hördes mest och bäst genom hela matchen.

– Det får vi verkligen tacka för. Det är beundransvärt att i det bistra klimat som rådde åka med och ge oss det stöd som verkligen gav oss extra kraft.

Det kom bara knappt 2 700 åskådare till Norrporten. GIF hoppas på ytterligare några tusen här hemma om väder och vind är med. Alla ungdomar under 19 år går in gratis på ståplats i ett samarbete med Gävle kommun.

Mer läsning

Annons