Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson lovar – det finns glöd kvar...

Kontrasterna är stora.

Gefle IF går från 15 000 åskådare på Råsunda för en vecka sedan och en direktsänd TV4-match till dagens betydelselösa historia på Strömvallen mot Trelleborg inför de närmast sörjande.

– Men vi har definitivt motivationen kvar och jobbar för att uppfylla målsättningen att vara bättre än tia i tabellen, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

Annons

Det är sant att matchen inte betyder någonting för de båda lagen som sedan länge har säkrat kontrakt och halkat lite för långt efter för att plocka placeringar uppåt.

Men GIF har tidigare en niondeplacering som bästanotering i allsvenskan. Just nu ligger laget tia med häng på just Trelleborg placeringen före.

– Det kanske blir svårt att klättra ytterligare men att tangera klubbens bästa placering är ändå en stor motivation för oss. Vi kan passera Trelleborg och vill vinna den här matchen, säger Olsson.

GIF går nu in i allsvenskans sista vecka där tre matcher ska klaras av. Efter Trelleborg väntar Häcken på onsdag och Örgryte nästa söndag.

– Vi är i bra form vilket insatsen mot AIK också visade – annars hade vi aldrig hängt med så bra med tanke på matchens betydelse för deras del.

Trelleborg är ett bra lag och vann med 2–1 i Skåne i våras. Nu jagar GIF revansch och chansen finns då inte mindre än tio man saknas i Trelleborgs uppställning. Skador och avstängningar har ställt til det.

– Men dom ställer ändå upp med ett bra lag med mycket allsvensk rutin, säger GIF-tränaren.

Hemmalaget får tillbaka Daniel Theorin som kliver in på sin ordinarie mittbacksplats tillsammans med Omar Jawo.

 

Annons