Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omar vs Amadou – tid för brödrakamp

I mötet mellan Elfsborg och Gefle i dag kommer en speciell kamp att utspela sig – den mellan bröderna Jawo.

– Det blir väldigt speciellt att möta Gefle och brorsan, men jag tror att jag har lite fördel, säger Amadou Jawo, numera anfallare i Elfsborg.

– Äh, jag har koll på hur jag ska stoppa honom, kontrar storebrorsan Omar Jawo i Gefles mittförsvar.

Annons

Bröderna Jawo har bara mötts en gång tidigare.

När Gefle vann med 2–0 mot Väsby i en träningsmatch på försäsongen förra året.

Då gjorde lillebror Amadou Jawo 2–0-målet.

– Fast då spelade jag på yttermittfältet och stötte inte på Omar så mycket eftersom han är mittback. Nu blir det ju verkligen jag mot honom, men det ska bli kul, konstaterar Amadou.

Storebror Omar kommer däremot knappt ihåg förlustmatchen på Strömvallen för ett och ett halvt år sedan då han spelade i Väsby.

– Har vi mötts? Nej, eller just det... Den matchen har jag förträngt redan, haha, skrattar Omar och tillägger:

– Det blir både kul och tråkigt att möta honom. Det är ju kul för honom att han får chansen och trivs i Elfsborg, men tråkigt för mig som måste möta honom. Och nu är det ju verkligen han och jag mot varandra, säger Omar.

24-årige Amadou hann trots den skadade axeln göra ett inhopp i Elfsborgs förlustmatch mot Kalmar för en vecka sedan. 23 minuter blev det för Jawo när Elfsborg förlorade med 3–1.

– Det var skönt att jag fick komma in och spela lite, så jag har fått debuten avklarad. Nu kan jag slappna av bättre mot Gefle eftersom jag inte behöver tänka på både debuten och att spela mot mitt gamla lag, säger Amadou.

För Amadou har det varit en hektisk tid de senaste veckorna.

Flytt till Borås, rehabträning av den skadade axeln och hinna spela in sig med nya laget och ett helt nytt spelsätt. Redan i andra matchen i den gul-svarta tröjan ställs han dessutom mot sitt förra lag.

– Men jag är glad att den kommer så tidigt, så jag slipper gå och vara nervös för det är verkligen en speciell match, säger han.

Amadou, som spelade 27 allsvenska matcher för Gefle förra året och ytterligare 14 matcher den här säsongen innan Elfsborg lade vantarna på honom för mindre än två veckor sedan, tror att han kommer att ha en liten fördel mot brodern Omar i dagens match.

– Han kan ju bryta tio gånger medan jag kanske bara behöver komma förbi en gång för att det ska bli mål, så det kanske talar för mig i mötet mellan oss två.

Men Omar Jawo har redan planen klar för hur han ska sätta stopp för sin målfarlige lillebror.

– Ja, det gäller att göra honom lite sur, det funkar på honom. Jag tror att jag har lite fördel mot honom, jag vet hur han är som anfallare, han är bra på att hålla i bollen och snabb och kvick så det gäller för mig att vara med hela tiden.

 

Annons