Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ont i ryggen – men Muhrén spelar VM

Magnus Muhrén har ont i ryggen igen – men lämnar redan nu klartecken till VM.
Matchen mot Vänersborg i kväll är däremot osäker.
– Jag vill vänta med att bestämma mig, det blir snabbt bättre, säger Muhrén.

Annons

SAIK-veteranen och landslagsmannen Muhrén har haft problem med ryggen de senaste tio åren.

Det diskbråck han ådrog sig under åren i Ryssland har inte gjort saken bättre.

Smärtan kommer och går – och de senaste dagarna har det varit värre än vanligt.

Då gör Muhrén som han brukar – besöker massören Åke Uppman i Sandviken.

– Han är inte bara massör, han är allsidig och löser det mesta. Ingen känner min rygg som han, säger Magnus, som efter två dagars intensivbehandling redan är på väg mot speldugligt skick.

– Jag har ju en låsning i ländryggen, och han masserar och lägger kotorna tillrätta på nåt sätt. Jag vet inte exakt – men jag blir alltid bättre i alla fall.

– Jag vet inte, åtskilliga...flera 100 gånger genom åren, helt säkert. Och jag kan nästan säga att den största anledningen till att det inte gick nåt vidare i Ryssland är att jag inte hade Åke tillhands, det är faktiskt så.

VM-truppen samlas på torsdag – och då kommer Magnus Muhrén att vara där.

– Jag är inte ett dugg orolig för VM, men matchen mot Vänersborg vet jag inte om jag kan spela. Det kan gå, för jag blir snabbt bättre. Jag vill vänta till tisdagsmorgonen och känna efter då.

– Nej, kan jag spela så spelar jag. Jag kommer inte att vara extra försiktig på nåt sätt, jag tror inte att skadan förvärras av att jag spelar. Som sagt, jag har dragits med såna här problem i många år.

Det hörs att Muhrén helst inte vill missa SAIK-matchen i kväll – ”vi vill ha revansch efter storförlusten hemma och ska vi komma bland de fyra bästa måste vi nog vinna den här, det är en viktig match” – så möjligen kommer Åke Uppman att få jobba lite extra inför VM, som startar på söndag med match mot Finland.

Annons