Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordern: ”Belasta foten mera”

Fyra experter i Göteborg har studerat röntgenbilder av Erik Törnros svårläkta fotfraktur. Ordern: belasta mera.

– Jag ska tillbaka om tre-fyra veckor, och har det inte läkt då blir det ett nytt ingrepp, säger GIF-anfallaren.

Annons

Leif Swärd och tre andra ortopedspecialister har slagit sina kloka huvuden ihop och kommit fram till att huvudspåret gällande att Erik Törnros fraktur haft en onormalt långsam läkningsprocess är att foten inte belastats tillräckligt.

– Jag har ju gått på kryckor och avlastat foten hittills, men nu ska jag belasta den mer för att få igång blodtillförseln. Det ska främja läkningen, säger Törnros.

GIF-läkaren Alexander Wirdby är den som håller kontakten med Leif Swärd och hans specialistteam.

– Det är ingen enkel sak att bedöma hur man ska göra med den här typen av skada. Eftersom läkningen inte gått riktigt bra valde vi först att inte belasta. Belastar man för mycket för tidigt kan skadan förvärras av det också.

– Men nu har de här läkarna med expertkompetens rekommenderat större belastning och om en månad ska det göras en ny röntgen.

Törnros är optimistisk:

– Nu går jag i stort sett som vanligt på foten, med lite stöd av kryckor. Alla läkare i Göteborg var eniga om att det här nog kommer att läka som det ska.

Om inte måste en ny operation dock göras.

– Det kan bli fråga om ett mindre ingrepp där man byter ut skruven i foten mot en lite större. Eller så behåller man skruven men bygger upp området runtom genom att göra ett bentransplantat, säger Alexander Wirdby.

– Men jag har själv pratat med Leif Swärd och han säger att det troliga är att det inte kommer att behövas.

Mer läsning

Annons