Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Othén gör landslagsdebut

Joel Othén, SAIK-målvakt som får åka med landslaget till Kazakstan – trots att det var sagt att inga SAIK-spelare skulle delta i de två landskamperna mot Ryssland, på grund av att SAIK spelar sin seriepremiär mot Villa redan på tisdag.

Annons

Hur gick det här till?

– Andreas Bergwall är tumskadad och jag stod som reserv så därför får jag åka. Som målvakt anstränger man sig inte på det sättet heller, det är ganska stor skillnad mot en utespelare. Vi är hemma igen på söndag eftermiddag.

Har du varit i Almaty förut?

– (Skratt) Nej, det har jag inte varit, jag har inte varit i Kazakstan över huvud taget. Däremot har jag varit i Ryssland två gånger.

Det här blir din landslagsdebut, tror du att du får stå i någon av landskamperna på den blivande VM-arenan?

– Jag vet inte hur de tänker, men jag hoppas få chansen.

Vad tror du om dina VM-chanser?

– Ambitionen är givetvis att ta en plats i landslaget, det har alltid varit målet. Det här är bra möjlighet att visa upp sig.

Fotnot: Joel Othén är ende spelare från SAIK och Villa som deltar. Dessutom har Bollnäs stoppat Per Hellmyrs, Andreas Westh och Anders Spinnars, med motiveringen att skaderisken så tätt inpå seriepremiären är för stor. Det gör att förbundskaptenen Franco Bergman åker med en b-betonad landslagstrupp som innehåller inte mindre än sju debutanter: förutom Othén även Carl-Johan Rutqvist (Hammarby), Stefan Edberg (Västerås), Adam Gilljam (Broberg), Mikael Lindberg (Kungälv), Ted Bergström (Broberg) och Jonas Nilsson (Västerås).

Mer läsning

Annons