Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Othén opererad – rehab i ett halvår

SAIK-målvakten Joel Othén fick ett nytt korsband i torsdags – och ska operera fingret om en vecka.
Nu väntar rehabilitering i ett halvår.
– Psykiskt jobbigt, säger Othén.

Annons

Korsbandsoperationen, som genomfördes av Leif Swärd på IFK-kliniken i Göteborg, var planerad sedan länge. Joel Othén skadade knät i september för ett och ett halvt år sedan och fick en ny smäll på det sargade korsbandet under den senaste försäsongen.

Den drygt timmeslånga operationen ska enligt Othén ha varit lyckad. Leif Swärd tog en sena från baksidan av låret och gjorde ett nytt korsband.

– Allt såg bra ut. Det är klart att jag blir svagare i låret, men det är det jag får träna upp nu, säger Othén, som har cirka sex månaders rehabilitering framför sig.

– Det är ganska psykiskt jobbigt, man får göra många fåniga övningar. Men förhoppningsvis kan jag börja träna på riktigt tidigare än så. De säger att jag redan nu kan belasta till smärtgränsen, det är inget som kan gå sönder.

Som om korsbandsoperationen inte var nog – SAIK-målvakten ska även få ett skadat finger justerat på måndag i nästa vecka.

– Jag fick det sönderskjutet i en bortamatch mot Tillberga förra säsongen. Den första operationen blev inte bra, så nu gör de ett nytt försök, berättar Othén, som samtidigt för diskussioner med SAIK om en fortsättning i klubben.

– Inget är klart, men visst är jag sugen, säger han.

Mer läsning

Annons