Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På knä – än så länge

Han hade endast tre "riktiga" träningar bakom sig. Ändå var Magnus Muhrén en av de bästa i SAIK i gårdagens premiär.
– Men i andra halvlek var det slut på bensin, sa Muhrén efter 4–3-förlusten mot Västerås SK.

Annons

Magnus Muhrén har haft en kämpig försäsong. Efter en rad olika skador är han nu tillbaka på allvar, men det är en bra bit kvar till toppformen.

I alla fall om man ska lita på Muhréns egna ord.

– Det kändes att jag hade varit borta länge. Jag orkade inte hela matchen. I början av andra halvlek kände jag mig trött, det var slut på bensin.

Trots detta lyckades Muhrén tända nytt hopp för hemmalaget, direkt efter VSK:s straffmål en kvart in på den andra halvleken.

Stefan Söderholm hittade Muhrén som inte gjorde något misstag från nära håll. Det målet betydde 3–4 och det blev också matchens sista, SAIK hade inte kraften att få till någon riktigt farlig möjlighet till kvittering.

– En tung förlust, absolut. Vi släpper in några för enkla mål, de behöver inte anstränga sig särskilt mycket för att få in bollen. Vi gör vad vi kan, men måste förbättra försvarsspelet. Det såg bedrövligt ut stundtals, konstaterade "Murren" i spelarkorridoren efter matchen.

Han pustade ut och fortsatte:

– Det känns frustrerande att vi inte får ihop försvarsspelet. Det är en jämn match, men vi har en bit kvar. Ibland blir det för mycket bolltittande.

 

Sedan analyserade Muhrén en annan aspekt. VSK hade betydligt fler minuter på stor is inför premiärmatchen än SAIK.

– Vi hade totalt sex träningar bakom oss på fullstor plan, och jag bara tre. Det är ju katastrofala förutsättningar. Västerås har ju tränat på stor is inomhus sen den 1 augusti. Men nästa år har vi samma fördel som Västerås, med en ny arena.

Muhrén var faktiskt en av de bästa spelarna på Jernvallen i går kväll. Men innan han traskade in i omklädningsrummet för en värmande dusch, var han återigen noga med att tona ned sin egen insats.

– Jag tog ju slut i början på andra halvlek. Jag försökte och försökte, och ett tag kändes det nästan som att jag skulle rasa ihop.

Nu är han beredd att ge sitt yttersta för att komma tillbaka till gammal god form.

– Det gäller att ge det där lilla extra på träningarna.

SAIK-tränaren Ola Grönberg var trots förlusten riktigt belåten med det hemmaspelarna visade upp.

– Med våra förutsättningar tycker jag att vi står upp på ett oerhört bra sätt. Vi kunde inte göra så mycket mer. Det går fort och vi får flera frilägen, sa Grönberg som har klart för sig vilket nyckelord SAIK ska ta med sig i bagaget.

– Tålamod. När vi har fått träna lite mer på stor bana kommer vi att börja vinna en hel del matcher. I den här matchen hade en poäng för oss inte känts helt orättvist.

Annons