Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pelle Olsson: ”Vi är laddade för match”

En veckas semester har följts av en bra träningsvecka.
Nu är Gefle IF beredd att spela allsvensk fotboll igen. I kväll väntar Kalmar FF borta i omstarten.
– Rent fysiskt tappar inte spelarna någonting och det gick fort att hitta touchen och känslan igen, sa GIF-tränaren Pelle Olsson efter en varm och skön förmiddagsträning.

Annons

GIF har varit igång sedan förra lördagen med i stort sett ett träningspass om dagen. I går var det finslipning på kastplanen vid sidan av Strömvallen.

– Vi har kört här några pass nu för att känna på naturgräset. Allting ser helt okej ut och vi är laddade för match, sa Olsson innan bussen drog iväg med Smålands kusttrakter som slutdestination.

GIF valde att åka redan dagen innan trots att det är sen start och inte avspark förrän klockan sex i kväll.

– Vi sover över på Stadshotellet i Kalmar och det blir bra. Det blir en sen frukost innan vi åker och tittar lite på den nya arenan. Vi har ju aldrig varit där så det ska bli spännande och det är alltid bra att kolla av hur gräsmattan ser ut trots att vi inte kommer att träna där.

De senaste fyra allsvenska matcherna mellan lagen har slutat oavgjort och GIF-tränaren förväntar sig en ny jämn och tät historia. Kalmar har brassen Daniel Sobralense avstängd efter en utvisning senast mot AIK då han kom in som avbytare och drog på sig två varningar.

Annars är det två ordinarie lag som möts. Pär Asp är kvar på skadelistan i Gefle tillsammans med Daniel Leino och Hjalmar Öhagen som ju har varit där en längre tid.

– Alla andra är tillgängliga och är kallade till matchen, sa Olsson.

Det innebär bland annat att Erik Törnros för första gången den här säsongen är med. Det slutgiltiga laget annonseras dock inte förrän i eftermiddag. Men räkna inte med några ändringar alls jämfört med Mjällbymatchen innan uppehållet. Förutom att Hasse Berggren då förstås inte finns med.

Tre poäng skiljer mellan lagen i den jämna och täta tabellen. Serien bästa hemmalag mot ett av serien bästa bortalag. Då lutar det åt ett nytt kryss...

Mer läsning

Annons