Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Bergqvist klar för Sandvikens IF

Efter tre säsonger i Gefle IF är Peter Bergqvist tillbaka i sin förra klubb.
I går skrev den 34-årige målvakten på ett ettårskontrakt med Sandvikens IF.
– Jag kommer att träna mindre än de övriga i truppen, säger Bergqvist.

Annons

Att det inte skulle bli någon fortsättning för Peter Bergqvist i Gefle IF, stod i princip helt klart direkt efter säsongens slut. Han meddelade att det var dags att sätta större fokus på sitt civila arbete.

I går gjorde han klart med sin nya klubb. Eller snarare sin nygamla klubb, Sandvikens IF.

– Jag hade ju egentligen tänkt varva ner mer ordentligt, men SIF vill gärna att jag ska spela för dom ett år. Samtidigt är de flexibla och det kommer att lösa sig med mitt jobb vid sidan om fotbollen. Jag kommer att träna mindre än de övriga i truppen. Det är ett måste för att det ska funka med jobbet, säger Peter som ser fram emot en ny sejour i SIF.

– Det ska bli roligt. Vad jag vet är det väl bara nån spelare kvar i truppen från min tid. Det känns rätt att byta klubb, jag har suttit på bänken i tre års tid i GIF och det var dags att göra något.

Goran Jovanovic lämnade SIF efter den här säsongen och Peter Bergqvist är tänkt som Jovanovics ersättare. SIF har två unga, lovande målvakter i Björn Jansson och Niklas Nyström, men det är inget snack om vem tränaren John Wall ser som nummer ett nästa säsong.

– Peter kommer att vara vår förstemålvakt. Det är en professionell spelare som tillför mycket, både på plan och i omklädningsrummet. Han är en fysisk och reflexsnabb målvakt som är bra på linjen och har goda ledaregenskaper. Under tiden i Gefle har han förbättrat sitt spel i straffområdet, säger Wall.

Att Bergqvist varit i SIF tidigare är en fördel, enligt Wall.

– Ja, vi vet hur han fungerar.

Annons