Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poängen var poängen...

SAIK spelade som en hög med julenötter – men tog ändå åttonde raka segern i elitserien.

Det var det enda som var positivt efter 8–6 mot Vetlanda.

– Ja, poängen är huvudsaken, sen kan vi mycket bättre än så här, säger mittfältaren Daniel Berlin.

Annons

SAIK-tränaren Thony Lindquist var sjuk och låg nedbäddad hemma i Skutskär. I stället var det hans kollega Peter Isaksson som fick några gråa hårstrån extra i går.

Det var åtminstone kul att se på – om man inte råkade vara just tränare eller hängiven SAIK-supporter.

– Rena hawaii-bandyn, men det är ändå skönt att vinna en sån här match. Jag tror aldrig vi behövt ta ut oss så här mycket tidigare i år, och det var på hörntänderna vi vann den här gången. Vetlanda var ännu tröttare än vi på slutet, säger Isaksson.

Vetlanda backade hem som väntat, men kontrade effektivt, samtidigt som SAIK inledde matchen med att missa en rad frilägen genom Daniel Mossberg och Misha Svechnikov. SAIK kom helt enkelt fel in i matchen och sedan var det svårt att rädda upp situationen.

– Det var oceaner att spela på emellanåt, det såg ut ungefär som när vi mötte Villa, säger Peter Isaksson, och funderar på om laget möjligtvis kört för hårt på träningarna den sista tiden.

Men SAIK lyckades ändå komma tillbaka. Daniel Eriksson sköt 6–6 på frislag i 72:a minuten och när Christoffer Edlund dundrade in 7–6 i krysset och Mikael Nilsson sedan gjorde 8–6 på övertid var saken klar. Nilssons mål var för övrigt SAIK:s hundrade mål den här säsongen och en lämplig slutpunkt när nu elitserien hunnit precis halvvägs för SAIK:s del.

Så här sammanfattar Daniel Berlin lagets första 13 omgångar:

– Vi har spelat en väldigt offensiv bandy jämfört med många andra lag och när vi är bra är vi riktigt bra. Sen vill vi gärna vara bra under längre perioder, där har vi mer att jobba med. Men det är inte nu vi ska vara som bäst, vi ska vara som bäst i mars. Det är det enda som gäller.

I fjol fick ni en svacka vid den här tiden, det är inte början på en sån vi ser nu?

– Så länge vi vinner finns det ingen svacka. Vårt spel kräver fysik och det är många som varit rassliga på slutet och det var nog en förklaring till att det såg ut som det gjorde nu mot Vetlanda. Vi var inte noggranna offensivt och då blir också defensiven lidande, säger Daniel Berlin.

Vetlandas insats ska inte förringas. Målvakten Jonas Persson gjorde en stormatch, liksom mittfältarna Johan Löfstedt och Fredrik Rinaldo.

SAIK tränar i dag och tar sedan julledigt fram till juldagen för ny träning, och sedan väntar annandagsderbyt mot Broberg.

Mer läsning

Annons