Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Portin ska hjälpa "Hugo" i rekordjakten

Sju raka matcher utan förlust betyder nytt klubbrekord för Gefle IF.

Två nollor till – sedan är GIF dessutom bäst genom tiderna i kategorin flest raka matcher utan insläppt mål.

– Det skulle bara vara en bonus, säger vänsterbacken Jens Portin inför bortamötet med Gais.

Annons

Allsvenskans två succélag har fått de så kallade experterna att höja på ögonbrynen.

De flesta hade nog förväntat sig att Gais–Gefle IF i den 15:e omgången skulle vara ett bottenmöte.

Nu är det i stället tvärtom – ett toppmöte.

Femman mot fyran.

Det är lite av sviternas match som väntar. GIF ska försöka hålla nollan för åttonde matchen i följd, medan Gais är ute efter femte raka nollan hemma på Gamla Ullevi.

Samtidigt har Gefle IF en annan svit att bryta, då laget inte har tagit en enda poäng någonsin borta mot Gais i allsvenskan.

– Det luktar väl 0–0 då... Nä, sviterna är en sak. När matchen väl är igång är det där inget man tänker på, säger Gais tränare Alexander Axén.

GIF:s vänsterback Jens Portin är inne på samma spår.

– Vi ska inte fokusera på några sviter, då kan det hända att man blir för försiktig. Vi har fått det att stämma både offensivt och defensivt, och nu är det bara att fortsätta på den vägen, säger Portin.

• Påverkas ni av att ni fått större medial uppmärksamhet?

– Inte direkt. Det är klart att det är positivt, men vi växer mest av våra prestationer och de senaste resultaten. Självförtroendet är på topp, samtidigt som det gäller att fortsätta vara ödmjuk.

GIF-tränaren Pelle Olsson:

– Stor uppmärksamhet är inget problem. Det handlar om att ha balans i saker och ting. Vi kan hämta energi av uppmärksamheten och förhoppningsvis växer vi av det, men sedan måste vi ha koll på vad som krävs för att lyckas bra i nästa match. Vårt mentala tillstånd är bra.

Mattias Hugosson är uppe i 649 minuter i rad utan insläppt mål – lyckas han hålla tätt i de två kommande matcherna är Gefle IF den enda klubb som klarat av att hålla nollan i nio matcher i följd i allsvenskan.

Historiskt sett väntar dock tuffast tänkbara utmaning för att sviten ska hållas vid liv i kväll.

– Gais är starka hemma och vi har förlorat alla allsvenska matcher vi spelat där. Men i superettan har vi lyckats vinna mot dom borta, och sedan är vi historiskt sett bra på att bryta negativa trender, säger Pelle Olsson.

Mer läsning

Annons