Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Pumpen” slutar efter 21 säsonger i SAIK-tröjan

Efter 21 säsonger och 421 mål i SAIK-tröjan:
Nu lägger Stefan ”Pumpen” Andersson skridskorna på hyllan.
– Jag har fått ett jobberbjudande jag inte kan säga nej till, bekräftar han.

Annons

”Pumpen” kom till Sandvikens AIK inför säsongen 1987/88 – och blev kvar. Totalt gjorde han 21 säsonger i klubben och på dessa år hann den nu 38 år gamla Stefan Andersson göra 421 mål. Men nu har han gjort sina sista skridskoskär i SAIK – trots en ambition från både honom själv och klubben att fortsätta ett år till.

Anledningen:
– Jag har fått ett jobberbjudande i Lund som jag inte kunde säga nej till, säger Andersson som jobbar inom personalfrågor.
Han fortsätter:
– Någonstans i livet kommer vägskälet och det känns som ett helt rätt beslut. Jag måste prioritera den civila karriären.

• Vad kommer du minnas bäst från tiden SAIK?
– Jag måste nog säga alla guld. Men SAIK har alltid varit ett bra lag med kunniga spelare och en jäkla bra sammanhållning. Det känns jättekul att jag fått varit med på den här resan.

• Kan du tänka dig att komma tillbaka inom bandyn i framtiden?
– Jag tror inte det. Man ska aldrig säga aldrig, men just nu satsar jag på min civila karriär.

Stefan Andersson nådde en av sina många milstolpar i karriären i vintras. Mot Bollnäs på Jernvallen satte han sitt 400:e mål för SAIK. Sedan blev det alltså ytterligare 21 mål innan han i vintras avslutade karriären med ett SM-silver efter finalförlusten mot Edsbyn där han också blev målskytt.
– Det känns som att jag inte har så mycket mer att bevisa, avslutar Stefan ”Pumpen” Andersson – en av SAIK:s mest lojale spelare genom tiderna.

Mer läsning

Annons