Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ranégie vände på trenden

Han led av svår måltorka och fick svårt att platsa i våras.
Tyvärr för Gefle IF har det vänt nu för Häckenanfallaren Mathias Ranégie – som blivit specialist på att göra mål på bortaplan.

Annons

Mathias Ranégie var uppskriven som en av allsvenskans stjärnor inför säsongen och fick bland annat chansen i A-landslagets vinterturné, men hade en tung allsvensk vår med både petningar och måltorka.

– Ja, det blev en ond spiral. Jag hade en dålig period liksom hela laget. Jag var inte synkad med mina medspelare och gjorde inte några mål, säger Ranégie, som dock fått det att lossna ordentligt på sistone.

Han gjorde båda målen på Strömvallen i går – det kunde ha blivit ett par till – och är därmed uppe i sju fullträffar och en delad sjätteplats i allsvenskans skytteliga. Fem av målen har kommit i Häckens tre senaste bortamatcher.

– Jag vet inte vad det kan bero på, det är nog mest tillfälligheter. Förra säsongen gjorde jag alla mina sex mål på hemmaplan tror jag, säger Ranégie.

Häckenanfallarens båda fullträffar i går var frukten av fina inspel från kanten. Vid 0–2 var det förre GIF-spelaren René Makondele som knorrade in ett inlägg som Ranégie nådde högst på.

Makondéle gjorde sin andra match från start i Häcken sedan flytten från Helsingborg och fick spela på vänsterkanten i avsaknad av skadade stjärnan Paulinho. Men enligt Ranégie kan kongolesen mycket väl få fortsätta där även sedan brassen kommit tillbaka.

– Ja, jag tycker att han har gjort det bra hittills, berömmer Ranégie.

Makondele själv var nöjd efter återkomsten till Strömvallen.

– Det är alltid skönt att komma hit och spela här. Det var j-ligt viktigt med tre poäng, det är många lag som slåss därnere, säger Makondele.

Mer läsning

Annons