Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Raybould tar plats – Dahlén ute i kylan

Gefle IF:s vänsterback Andreas Dahlén är fortfarande placerad i Pelle Olssons frysbox. Mot Djurgården i kväll väljer GIF-tränaren att starta matchen med amerikanen Ryan Raybould som därmed debuterar i allsvenskan. – Det är en ren konkurrenssituation. Vi väljer att spela med de vi tror är bäst, säger Olsson.

Annons

Eftersom Jonathan Hellström varit långtidsskadad var Andreas Dahlén helt ordinarie som vänsterback under den allsvenska vårsäsongen.

Men efter en sjukdom lagom till bortamatchen mot Göteborg har Dahlén fortsatt att vara utanför laget – och han ser inte ut att kunna ta tillbaka sin plats.

Senaste matchen mot Norrköping fick han se från läktarplats som sjuttonde man och mot Djurgården på Stadion i kväll finns han inte ens med i truppen.

– Nej, det stämmer. Han och ”Sulan” (Daniel Westlin) försvinner och Ryan Raybould kommer till jämfört med truppen senast, säger Pelle Olsson.

Westlin har ont i en hälsena och kan inte vara med av den anledningen, men i Andreas Dahléns fall handlar det varken om skador eller någon ny sjukdom.

– Just nu har vi fem ytterbackar som konkurrerar om två platser. Vi valde att värva Ryan Raybould från SIF när vi var osäkra på hur det skulle bli med Jonathan Hellström den här säsongen. Nu är ”Jonte” på gång igen efter sin skada och ska spela med U-laget på måndag, vilket är väldigt roligt, men det gör att vi har en ren konkurrenssituation om platserna i laget.

Uppgifter säger dock att den verkliga anledningen till att Andreas Dahlén petas beror på att denne valt att inte skriva på det kontraktsförslag Gefle IF lagt fram om en fortsättning i klubben.

Enligt Pelle Olsson är detta helt felaktigt.

– Det funkar inte på det sättet. I så fall skulle vi inte få ihop en startelva. Det är många i truppen som inte har kontrakt kommande säsong, säger GIF-tränaren.

Andreas Dahlén själv tycker att han är värd en plats i laget och pekar på fakta som säger att Gefle knappt släppt in något mål från hans kant.

– Som alla spelare vill man ju spela och jag tycker att det gått bra för mig defensivt. Jag vill inte kritisera Pelles laguttagning, men jag förstår hur de tänker. Det stämmer att jag ville avvakta med att skriva på ett nytt kontrakt tidigare i somras eftersom jag vill se vad som händer i framtiden.

Transferfönstret inom Sverige stängdes 31 juli, men Dahlén kan fortfarande lämna GIF för en utländsk klubb.

– Jag har inte bråttom på det sättet, men jag hymlar inte med att jag gärna skulle vilja spela i Danmark eller Norge till exempel, säger Andreas Dahlén.

I kväll kommer nye Ryan Raybould att debutera, troligtvis gör han det till vänster, vilket betyder att kaptenen Daniel Bernhardsson återgår till sin ordinarie högerbacksplats och Andreas Revahl, som spelat de senaste matcherna på den positionen, bänkas.

Annons