Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regelbundna möten mellan GIF och Sky Blues

Gefle IF och supporterklubben Sky Blues träffades i ett extra möte i går kväll.
På dagordningen: Dräktfrågan och den bristfälliga kommunikationen.
Resultatet: GIF kommer att bjuda in Sky Blues till regelbundna möten i framtiden.

Annons

Anledningen till gårdagens möte var det pressmeddelande som Gefle IF skickade ut i måndags – utan att Sky Blues fått veta ett dyft om dess innehåll.

Föreningen meddelade att man går tillbaka till det ursprungliga beslutet, nämligen vita tröjor, marinblå shorts och vita strumpor.

Supporterklubbens ordförande Eric Stefansson reagerade starkt på GIF:s agerande. Och ganska snart hade Sky Blues bokat ett möte med GIF, för att diskutera saken.

I går träffade sex stycken ur Sky Blues styrelse GIF:s ordförande Leif Lindstrand och klubbchef Anders Berg. Mötet varade i en och en halv timme.

– Eftersom detta skötts bedrövligt, var det högst angeläget att ha detta möte. De säger att de förstår oss och framöver ska vi ha ett nytt möte. Det är för att vi ska komma närmare klubben, säger Eric Stefansson som fortfarande inte kan acceptera GIF:s nya dräkt.

– Det säger sig väl självt vad Sky Blues är förknippat med. Men mitt hjärta klappar för Gefle, säger Eric.

Leif Lindstrand upplevde gårdagens möte som väldigt positivt.

– Absolut. Engagemanget var stort. Nu har vi bestämt att vi ska ha regelbundna möten framöver. Så snart som möjligt före seriestart kommer vi att ha nästa möte.

– Det får växa fram. Huvudsaken är att vi får till möten, där vad som helst kan tas upp. Sky Blues är kopplade till laget och de ska vara delaktiga. Troligen kommer vi att ha både spelare och ledare med på dessa möten. Med regelbundna möten kommer vi att slippa såna här missförstånd framöver, säger Leif Lindstrand.

Mer läsning

Annons