Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roller omfördelas när GIF måste spara

Gefle IF arbetar för tillfället med att omstrukturera sin organisation.
Bland annat har Lars ”Sassa” Sandberg efterträtt Bjarne Holmgren som säkerhetsansvarig – och Dan Andersson är tillbaka som ungdomsansvarig i föreningen.

Annons

För några veckor sedan skrev Sporten om Gefle IF:s beslut att banta sin organisation med två tjänster – delvis på grund av de låga publiksiffrorna. Ungdoms- och säkerhetsansvarige Bjarne Holmgren sades upp och den sista augusti lämnar Magnus Lindmark sin tjänst som marknadschef.

Den sistnämnde kommer inte att ersättas – men sedan ett par veckor tillbaka är Lars ”Sassa” Sandberg föreningens nye säkerhetsansvarige.

Han är sedan tidigare materialförvaltare i GIF, vilket han i viss mån kommer att vara även framöver.

– Det är en bra ersättare, ”Sassa” har varit med länge och kan organisationen, säger GIF:s klubbdirektör Eva von Schéele-Frid.

Efter den här säsongen kommer Sandberg att delta i en säkerhetsutbildning som SEF (Föreningen svensk elitfotboll) och Svenska Fotbollförbundet står bakom. Enligt von Schéele-Frid är den utbildningen ingen betungande kostnad för föreningen.

– Alla utbildningar som sker löpande kostar naturligtvis, men det här är en nödvändig investering. I det här läget måste vi bedöma helheten, säger hon.

Hittills har Sandberg varit säkerhetsansvarig i samband med en hemmamatch och en bortamatch.

– Jag har inte hunnit känna efter så mycket än, men det känns ganska bra så här långt. Det får bli en utvärdering när hösten är förbi, säger Lars Sandberg, som inte är särskilt orolig över att han ska behöva ingripa i något allvarligare fall framöver.

– På Strömvallen händer det ju sällan något. Det har inte varit några större incidenter den här säsongen, det var väl i samband med en match som någon klättrade i en stolpe. Mitt viktigaste uppdrag är att finnas tillgänglig om det skulle hända något.

Bland övriga förändringar inom GIF:s organisation kan nämnas att Danne Andersson, som under ett par säsonger verkat som lagledare i A-laget, nu är tillbaka i sin gamla roll som ungdomsansvarig. En tjänst som Bjarne Holmgren alltså hade jämte sitt uppdrag som säkerhetsansvarig.

Samtidigt kommer 67-årige Lars Magnusson att fortsätta som ekonomiansvarig till 40 procent på obestämd tid.

– När det gäller den tjänsten ska vi fortsätta att diskutera. Vi får titta på hur det ska bli längre fram. Så länge gör Lars ett jättebra jobb, säger Eva von Schéele-Frid.

– Det som är viktigt att få fram är budskapet om översynen av organisationen. Just nu håller vi på att skapar förutsättningar för framtiden, och då ingår att göra vissa åtgärder för föreningens bästa. Vi arbetar långsiktigt och ibland måste man göra kostnadsbesparingar, menar Gefle IF:s klubbdirektör.

Mer läsning

Annons