Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosengren lämnar SAIK

I fjol var det Simon Jansson, i år försvinner en ny jättetalang från SAIK.

Erik Rosengren har skrivit kontrakt med Villa-Lidköping.

– Som en bra plantskola får vi leva med att mista en eller flera spelare varje säsong, säger SAIK:s värvningsansvarige Arne Anderstedt.

Annons

Erik Rosengren var utlånad till Skutskär under säsongen och kom in i A-truppen lagom till slutspelet där han gjorde mycket bra ifrån sig, både som ytterhalv och som defensiv mittfältare.

Utgångspunkten var att SAIK ville behålla honom även efter det att han nu går ut bandygymnasiet. Men så blir det inte, Erik Rosengren skrev i går på ett tvåårskontrakt med sin nya klubb Villa-Lidköping.

– Det verkar vara en proffsig förening och jag tror att det är bästa stället för min utveckling. Det blir intressant att prova nåt nytt och dessutom kunde de presentera en bra lösning för mig även utanför bandyn, säger Rosengren, som kommer från Tranås ursprungligen.

En viktig bit för Rosengrens del var ett jobb och det kunde Villa fixa. Han säger att han träffade Niklas Spångberg och Arne Anderstedt för två och en halv vecka sedan och att de sedan skulle höra av sig.

– Men de återkom inte förrän i dag (läs i går) och då hade jag redan skrivit på för Villa. Jag vet inte vad jag ska säga. Å andra sidan, hade jag varit väldigt sugen på SAIK hade jag ju inte gjort klart med Villa.

Arne Anderstedt är inte beredd att ta på sig någon skuld för att klubben mister talangen på grund av en försening. Han hade tänkt presentera ett förslag som innebar högskolestudier, men tror ändå inte att det hade spelat så stor roll.

– Det är nog lättare för en ny klubb att måla upp en lockande tillvaro. Var är chansen till mycket speltid störst, hos Villa, med 13 kontrakterade spelare, eller hos oss, som precis värvat Erik Säfström och har Daniel Bäck på den andra halven?

I fjol var det Simon Jansson som valde Edsbyn i stället för SAIK, trots att han redan etablerat sig i A-laget. Under säsongen som gått har han utvecklats enormt till att bli en drivande spelare i Edsbyns offensiv.

Erik Rosengren fick sitt genombrott först i slutspelet, men det måste ändå anses som ett misslyckande när inte SAIK klarar av att behålla en sån talang.

Men Arne Anderstedt är inte lika oroad.

– Mister vi en får någon annan chansen, det har hänt förr och det kommer hända igen. Vi kan omöjligt behålla alla spelare och som en bra plantskola får vi leva med att en del försvinner.

Kalle Mårtensson och Niklas Stjärnlöf är två andra juniorer som nu går ut bandygymnasiet. SAIK vill behålla bägge två, men Mårtensson har bland annat anbud från moderklubben Ljusdal, Falun och Skutskär.

Mer läsning

Annons