Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så gick det till när DIF värvade Oremo

Johan Oremo lämnar Gefle IF. Anfallaren skrev i går på ett 4,5-årskontrakt med Djurgården. – Djurgården är nöjda, vi är nöjda och Johan är nöjd, säger GIF:s ordförande Leif Lindstrand.

Annons

Johan Oremo har varit ryktenas man den senaste tiden. Han var i stort sett klar för Malmö FF, men i sista stund backade skåneklubben.

Oremos lönekrav – 200 000 kronor i månaden och tre miljoner kronor i signing bonus – blev avgörande för affären. MFF var inte beredda att gå med på den nivån, tillsammans med de tio miljoner som Gefle ville ha för honom.

Under gårdagen framkom uppgifter om att Oremo förhandlade med Djurgården.

Sedan följde en stunds avancerat hemlighetsmakeri.

”Vår grundläggande policy är att inte säga någonting, förrän något är klart. Allt för att undvika spekulationer. När något är klart talar jag om det”, sa Djurgårdens ordförande Bosse Lundquist till Sporten vid 15-tiden.

”Vi säger ingenting för tillfället. Eftersom det är mitt under tävlingssäsong väntar vi tills något är klart. Jag tror det löser sig ganska snart”, sa Gefles ordförande Leif Lindstrand en stund senare.

Men ganska snart kom beskedet.

Johan Oremos nya klubbadress heter Djurgårdens IF.

I vintras var han nära en övergång till Stockholmsklubben, men den gången sprack affären på målsnöret.

Oremos lönekrav var för högt.

Men tiderna förändras och nu kan Oremo se fram emot fyra och ett halvt år i DIF.

Leif Lindstrand:

– Förhandlingarna har inte varit särskilt komplicerade. Djurgården visste vad som gällde i vintras. Och det har inte varit någon skillnad nu.

Det innebär att Djurgården nu alltså gick med på det tvåsiffriga miljonbelopp GIF krävde.

– Det vill jag inte säga. Men jag kan säga att det rör sig om tvåsiffrigt. Det är den storleksordning som gällde i vintras.

Lindstrand konstaterar att det är en tung spelarförlust.

– Det här är inget vi har bett om. Men Johan får nu chansen att tjäna pengar samtidigt som vi blir ordentligt kompenserade. Det är bara att gilla läget, säger han.

Först såg Djurgården till att bli helt överens med Oremo och hans agent Gunnar Grynner.

– Sen kom vi in i bilden, säger Lindstrand.

DIF har värvat friskt på sistone. Nyligen skrev Prince Ikpe Ekong och Patrik Haginge på för klubben.

Klubbdirektören Bosse Andersson har länge jobbat hårt för att knyta Gefles anfallsess till Djurgården. De hade kontakt redan innan Johan gick till Gefle.

– Det är väl tredje gången gillt nu. Jag har haft en bra kontakt med Johan och hans familj hela tiden och det är givetvis skönt att det äntligen är klart. Johan har mycket utveckling kvar i sig, säger Bosse till Djurgårdens hemsida.

DIF:s tränare Siggi Jónsson har bara gott att säga om lagets senaste nyförvärv.

– Johan är en spelare som vi försökt knyta till oss en längre tid då han har visat att han har öga för var målet finns. Han är bra i djupled, gör mål och är en spelartyp vi saknat i truppen, säger han till klubbens hemsida.

Oremo ansluter till Djurgårdens trupp i dag och kommer att finnas med på förmiddagens träning.

Han kan bli spelklar redan till söndagens bortamatch mot Trelleborg.

– Det känns jättebra, det tog lite tid men det är skönt att det nu är klart. Jag ska väl försöka jobba vidare i Djurgården och utveckla det som jag har gjort i Gefle, löpa mycket och skapa sår i motståndarnas backlinje, säger Johan Oremo till Djurgårdens hemsida.

Annons