Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så kan Chibsah bli landslagsklar

Yussif Chibsah står på två varningar inför matchen mot AIK.
Tar han ett gult kort i kväll är han avstängd mot Trelleborg och kan därför resa till Afrika och spela med sitt Ghana i en landskamp.
– Vi tar inga beslut hur vi gör med Chibsah förrän efter matchen mot AIK, säger GIF-tränaren Urban Hammar.

Annons

Gefle IF har inte bestämt sig om Yussif Chibsah ska få ledigt i den sista matchen innan uppehållet som spelas mot Trelleborg på lördag för att spela landskamp med Ghana.

Anledningen är att problem kan lösa sig självt genom att Chibsah drar på sig ett gult kort mot AIK i kväll och på så sätt blir avstängd i nästa match på grund av tre varningar totalt.

– Det har jag inga kommentarer till. Det jag kan säga i frågan om Chibsah är att vi skjutit upp beslutet ett dygn och att vi har pratat med Yussif om det, säger Gefles tränare Urban Hammar.

– Du får spekulera hur du vill angående det, säger Hammar som också menar att det kan hända mycket under en match varför klubben vill vänta med att bestämma sig för att ge Chibsah ledigt eller inte.

– Det kan till exempel bli skador på spelare och därför vill vi vänta till efter matchen mot AIK. Men det är självklart roligt att han är uttagen i deras trupp.

Yussif Chibsah har inte spelat i Ghanas landslag på ett par år och landets förbundskapten Milovan Rajevac har tagit ut GIF-spelaren i en 32-mannatrupp till två VM-kvalmatcher i juni. Men Rajevac vill se bland andra Chibsah i en träningsmatch mot Uganda nästa söndag, dagen efter GIF:s match mot Trelleborg. Och Chibsah hinner självklart inte spela bägge matcherna.

Mer läsning

Annons