Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK-damerna på cupäventyr

SAIK spelar i helgen cup i Ale Arena. Det är Kosa Sportservice Cup som avgörs med de fyra bästa damlagen på plats.

Annons

SAIK avstod att spela World Cup som avgjordes i helgen i Edsbyn, bland annat för att den här cupen skulle spelas i 2x45 minuter.

Nu blev det inte så, utan det blev 2x30 minuter av någon anledning.

Känns det lite snopet?

– Nja, det vet jag väl inte direkt. Det finns fler fördelar med att spela den här cupen i stället. Mer jämbördigt motstånd och inga nattmatcher, säger Jonas Jerfström, tränare.

Tufft motstånd får man definitivt. AIK, Nässjö och arrangörsföreningen Kareby. Tre lag som kommer att finnas med i toppen av allsvenskan. Man börjar i kväll med möte mot AIK. Träningsmatchen lagen mellan, tidigare i höstas slutade 3–3.

Ni har varit i gång länge nu. Började träna tidigt i augusti på is. Hur mycket fördel av det, tror du att ni har till den här cupen?

– Det är klart att vi kan absolut inte klaga på förutsättningarna som vi har haft och en bra och jämn trupp har vi också. Sen ska man få ihop det och det är väl det vi får ett bra test på i helgen. Vi kan sluta allt från fyra till etta, känns det som, säger Jonas som åker till turneringen med en trupp bestående av 17 utespelare och två målvakter.

Mer läsning

Annons