Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK-damerna vann stort i Dina Arena

Det är inte ofta man får skriva en sådan rubrik när det gäller bandy men i damallsvenskan så är skillnaden mellan SAIK och Edsbyn stor.
– Det är stor klasskillnad, säger tränare Jonas Jerfström efter segern med 8–0 (4–0).

Annons

SAIK hade alltså inga som helst problem med att vinna över jumbon Edsbyn. Men det började lite trevande och man spelade lite väl försiktigt. Det tog 14 minuter innan skyttedrottningen själv, Johanna Pettersson hittade målet. Men trots målet blev det inte full fart framåt.

– Vi spelar för mycket på att hålla i bollen och vi spelar mycket på egen planhalva, säger Per Lodin, lagledare. Men efter en halvtimme så blev det bättre.

Efter 33 minuters spel kom tvåan och det var åter igen Johanna. Sedan stack Ebba Nordahl mellan med 3–0 innan Johanna gjorde sitt tredje mål, fem minuter före pausvilan.

Andra halvlek blev en transportsträcka och man gjorde precis som i den första halvleken fyra mål.

Johanna Pettersson kom till slut upp i fem mål och har nu gjort hela 21 mål på de sex matcher som spelats, imponerande. Roligt att notera var också att anfallaren Ebba Nordahl verkar ha fått det att lossna. Tre mål i dag.

Hoppas målflytet håller i sig till nästa helg då det vankas seriefinal på Jernvallen. AIK kommer på besök och då kommer det att bli en helt annan match än den mot Edsbyn.

– Det ska bli roligt och inspirerande att möta dem. Det kommer att bli minst lika tufft som det var mot Nässjö, säger Jonas och lovar att man kommer att vara grymt taggade till nästa helg.

Hoppas att publiken också kommer till Jernvallen.

Det är dessa obesegrade damer värda.

0–1 (14) Johanna Pettersson, 0–2 (33) Johanna Pettersson, 0–3 (38) Ebba Nordahl, 0–4 (40) Johanna Pettersson, 0–5 (52) Ebba Nordahl, 0–6 (71) Johanna Pettersson, 0–7 (81) Johanna Pettersson, 0–8 (89) Ebba Nordahl.

20.

Mer läsning

Annons