Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK föll i svängig match – missar cupfinalen

Efter två imponerande segrar i Champions Cup, tog det tvärstopp mot Broberg.
Stefan Larsson var gårdagens man i Söderhamn. Han stod nämligen för hela sex (!) mål när Broberg överraskande vann över SAIK med 7–5 (3–0).

Annons

Det innebär att SAIK nu missar finalen.

– Vi spelar konstigt. Vi spelar på stillastående spelare. Ja, vi är inte bra helt enkelt, säger Ola Grönberg efter den snöpliga förlusten.

SAIK behövde vinna matchen med minst fyra mål för att ta sig till final. Men att vinna på beställning är inte lätt och det visade sig i den här matchen.

Man fick inte alls spelet att stämma och Broberg kunde efter bl.a. två hörnmål av Stefan Larsson, gå till pausvila med 3–0.

Direkt i upptakten av andra halvlek satte samme Larsson en ny hörna och 4–0 var ett faktum. Tränare Ola Grönberg blev då tvungen att göra något.

Han tog timeout och det gav verkligen effekt. Magnus Muhrén inledde den stora upphämtningen genom att sätta 4–1 på hörna och 21 minuter senare, så var stålmännen i ledning 5–4.

– Vi gör en hel del omformeringar i laget och får bättre fart på grejerna. Det hade jag pratat om i pausen att vi skulle göra om inget hände i början av andra, fortsätter Ola.

Daniel Mossberg hade sedan vid ställningen 5–4, ett friläge men bommade och sedan gick Broberg upp och kvitterade och matchen tog en ny vändning. Nu åt det gulsvarta hållet.

Stefan Larsson avslutade matchen som han började den och stänkte dit två bollar till.

– Det är klart att man vill vinna varje match. Men Broberg spelar med bra fart i dag och de ville väl visa att de är bättre än vad resultaten tidigare här i cupen har visat, avslutar Ola.

SAIK får nu spela match om tredjepris. Vilka man möter beror på hur det gick i mötet mellan Västerås–Zorkij, som spelades sent på lördagskvällen och hann inte bli klar innan tidningen gick i tryck.

Mer läsning

Annons