Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK i toppmöte inför storpublik

I Sandviken funderar man varför det kommer så lite publik och tittar på Sveriges bästa bandylag – SAIK.

I kväll kanske det är läge för ett studiebesök i den nästan utsålda arenan i Lidköping.

– Det kommer bli ett jäkla tryck, säger SAIK-tränaren Thony Lindquist.

Annons

I kväll spelar serieledande SAIK sin sista match innan uppehållet för VM som spelas nästa vecka i Kazan, Ryssland.

Och man gör det på bortaplan mot ett Villa-Lidköping som just nu har en usel form. Villa har bara vunnit två av sina sex senaste matcher – och dessutom bara tagit en poäng på sina tre senaste.

Men trots den svaga starten på 2011, som till exempel innehållit förluster mot Sirius i lördags och mot Vänersborg förra veckan, kommer Lidköpingsborna att ”gå man ur huse” i kväll när tabellettan Sandviken kommer på besök.

– Ja, det är ett oerhört intresse där nere. Det kommer att bli utsålt och ett jäkla tryck. Men det ska bli kul och en riktig utmaning för oss. Vi kommer att sälja oss dyrt, säger SAIK-tränaren Thony Lindquist.

I Sandviken har ju läget varit det motsatta under säsongen. SAIK brottas med låga publiksiffror som i sin tur har inverkan på den redan svaga ekonomin i klubben.

I Lidköping har den nya arenan blivit en succé och i går eftermiddag hade 3 550 biljetter sålts till arenan som tar in runt 4 200 personer.

Men SAIK kommer att försöka utnyttja den press som ligger på hemmalaget att spela bra inför sin publik.

– Villa är inne i en taskig trend och kommer säkert att satsa hårt framåt, men vi ska vara smarta och utnyttja att de kanske går på inspiration inför så stor hemmapublik – och tar lite risker när de kör på framåt, menar Thony Lindquist.

• Men samtidigt förlorade ni hemma mot Villa med 6–5 i höstas?

– Jo, men det var en match där vi hade väldigt många avslut och deras målvakt Martin Berggren räddade dem. Men vi har tittat på en del sekvenser på video i dag från den matchen och vet hur vi ska spela.

• Hur ser matchplanen ut?

– Vi ska vara noggranna i offensiven och se till att ”döda” varje anfall. Några av deras mål senast vi möttes kom på snabba omställningar. Det ska vi undvika nu och sedan ska vi se till att ha en tät defensiv också.

Efter kvällens match skingras stora delar av SAIK-laget. Hela sex spelare ska ju delta i stora VM och dessutom är tre juniorspelare i A-truppen med i nordiska mästerskapen för U19 som spelas i Finland.

– Vi tar in spelare från U20-laget för att få bra träningar, säger Thony Lindquist som själv ska till Ryssland i egenskap av assisterande förbundskapten.

Mer läsning

Annons