Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK i underläge – vann på tilläggstid

SAIK fick jaga ur underläge i första matchen i Svenska cupen i Örebro.

Först på övertid kunde Ted Haraldsson dundra in segermålet 6–5 mot Tillberga.

Annons

De senaste dagarnas bandyartiklar har handlat om Dynamo Kazan, Misha Svechnikov – och oro i svenska klubbar över plötsliga lockande rubelbuntar.

– Det har varit lite höga tonlägen i rysk media, och tydligen var det många som blev förbannad på mig när jag tyckte till om att det behövdes ett transferfönster, berättar Thony Lindquist.

Han har som bekant varit tränare i Ryssland, och är ett känt namn.

– Jag tyckte det var lika bra att jag gjorde ett förtydligande om min åsikt, så det inte skulle bli några missuppfattningar, berättar Lindquist som vill ha ett värvningsstopp någon gång på senvåren – till skillnad från dagens situation där det går att värva spelare fram till mitten av januari!

Nu fick SAIK för första gången se sitt nyförvärv på isen – och Misha Svechnikov gjorde mål direkt. Han slog in 2–3-reduceringen alldeles före halvtid på en retur på ett skott från Daniel Berlin.

Inget typiskt Svechnikovmål – men mycket av det förväntade fanns istället i spelet.

– Verkligen. Redan nu hittade Misha, Daniel Berlin och Daniel Mossberg varandra. Vi hade en massa anfall med fart och variation, fast Tillberga backade naturligtvis hem ordentligt sedan de fått ledningen, berättar tränaren Thony Lindquist.

Lindquist betonar dock direkt att det inte var något storspel av SAIK – som gjorde sin blott andra match på stor is.

– Vi har mycket att jobba med, speciellt defensivt. Vi bjöd väl på lite onödiga ytor som Tillberga kunde utnyttja.

Tillberga tog ledningen med 1–0, och hade sedan både 3–1 och till och med 5–2 i den 60:e minuten. Det var efter en timeout, faktiskt Tillbergs, i 75:e minuten som SAIK kom loss.

– De var tröttkörda helt enkelt, och vi hade istället ordentligt med energi, säger Thony.

Ted Haraldsson dundrade in två hörnor i matchslutet, bland annat matchvinnande 6–5 på övertid. Daniel Berlin gjorde dessförinnan 5–5-kvitteringen.

Snyggast målet gjorde dock planens yngste spelare, 15-årige Erik Pettersson.

– Han dundrade in bollen från vänstervinkel, sedan vi rullat upp Tillbergaförsvaret genom Misha och Berlin. Verkligen snyggt.

SAIK spelar i dag sin andra match i cupen mot Katrineholm (13.45), och möter i morgon söndag Vetlanda (kl 11).

Mer läsning

Annons