Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK-juniorer redo att försvara Sveriges ära

Generationsväxlingen i Sandvikens AIK har startat och elitserielaget består nu av flera lovande juniorer.
Inte undra på att SAIK har sju man med när NM för P19-landslagen avgörs i veckoslutet.
– Man känner sig verkligen välkommen och det går fort att bli en bättre bandyspelare här, säger Simon Jansson som firar sin 18-årsdag på lördag med landslagsspel.

Annons

Tillsammans med SAIK-polarna Erik Rosengren och Jacob Erlandsson ska han försvara Sveriges ära och bli nordisk mästare när Finland och Norge ska besegras i Surtes inomhusarena.

– Det skulle väl vara den bästa presenten, skrattar Simon som dessutom är ett år yngre än vad som är tillåtet.

Inte mindre än sju killar i laget är född 1991.

– Det är väl en bra bandyårgång, menar Simon.

Lägg också till att Magnus Hedley, Greger Svenn och Martin Nörgard spelar i det norska laget. Den trion går på bandygymnasiet och spelar i SAIK:s framgångsrika U19-lag.

Ted Haraldsson är svensk reserv på hemmaplan medan Simon Lilla spelar B-VM för seniorer med Estland.

– Att Ted är reserv visar väl vilken konkurrens det är om platserna i laget med många som redan spelar klubblagsbandy i elitserien. Personligen tycker jag dock att han verkligen borde ha varit med, säger Simon.

Själv har han efter SM-guldet med U17-laget ifjol tagit en plats i SAIK:s A-lag. Det kanske han hade hoppats på när han kom från Köping till bandygymnasiet för ett och ett halvt år sedan. Men inte så här snabbt...

– Nä, det kunde jag inte drömma om. Målet var att få spela någon match och kanske träna lite mera regelbundet med seniorlaget – så man måste säga att det gått över förväntan, säger Simon.

Fakta som speltid i samtliga elitseriematcher – några till och med som startman – och sju mål talar sitt eget språk. Inte illa för en ung kille som då inte ens fyllt 18 år än.

Han stortrivs förstås med sin mittfältsroll och stannar gärna kvar i SAIK. Den här säsongen har han ett ungdomskontrakt men vi gissar att SAIK mer än gärna förlänger med jättetalangen.

Nu gäller det spel med U19-landslaget. Med SAIK:s juniorlag har det inte blivit särskilt många inhopp i vinter.

– Två matcher har det väl blivit. Men det ska bli riktigt roligt att sticka iväg med det här gänget. Klart vi siktar på att vinna. Extra kul att möta Norge där SAIK har tre bidrag med. Alla tre går på bandygym och är riktigt bra killar, säger Simon.

SAIK-killarna åkte till västkusten i går och redan i dag väntar den första matchen mot Norge. På söndag står Finland för motståndet.

Mer läsning

Annons