Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK-kvartett hemma som Supercup-vinnare

Hallå där...Daniel Berlin, SAIK:s lagkapten som varit med landslaget i Finland och vunnit två matcher i veckoslutet.

Annons

Hur har matcherna mot Finland och Ryssland varit?

– Vi har spelat väldigt stabilt faktiskt. Mot Finland vann vi med 2–0 och det var kontrollerat hela tiden. Mot Ryssland blixtstartade vi och hade snabbt en stor ledning som vi sedan tappade i andra men lyckades vända igen och vinna med 6–5.

Det här var genrepet och enda matchen mot Ryssarna inför VM. Har ni övertaget nu?

– Ja, det tycker jag man kan säga. Det känns som om det har svängt och nu är det ryssarna som har mera respekt för oss än tvärtom. Vi vann VM ifjol och även några andra möten med dom. Så visst är det psykologiskt viktigt inför kommande VM att vinna här också.

Franco Bergman är ny förbundskapten. Är det någon skillnad jämfört med innan?

– Ja, lite grann är det väl det. Franco bygger vidare på det vi hade börjat innan men har också en hel del egna grejor han kommer med. Annars känns det som en nytändning med ny förbundskapten också.

Ni var fyra SAIK:are i truppen. Hur gick det för er?

– Riktigt bra. Daniel Mossberg, Linus Pettersson, Christoffer Edlund och jag själv startade mot Finland. Mot ryssarna vilade ”Lusen” Pettersson medan vi andra spelade från start igen. Alla kan vara nöjda med insatsen.

Du gjorde ett mål själv i lördags mot ryssarna.

– Ja, men det var faktiskt ett riktigt skitmål. Men de räknas de också.

På onsdag börjar elitserien igen. Hur känns det?

– Väldigt inspirerande. Vi har ju ett grymt bra självförtroende efter den här hösten. Men nu möter vi bättre motstånd och får väl bekänna färg. Det blir riktigt intressant att möta både Västerås och Hammarby. Men först är det ju Broberg hemma på onsdag. Det är bara att köra på.

Mer läsning

Annons