Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK mot Bollnäs – en bra värdemätare

Tiden talar för Sandvikens AIK.
– Förr om åren har vi haft 14 dagar på stor plan att förbereda oss på inför seriestarten. Nu är allting väldigt annorlunda, säger SAIK-tränaren Ola Grönberg.
Det är speciellt två saker han kommer att titta lite extra på i kvällens träningsmatch mot Bollnäs.

Annons

– Det har jag pratat med spelarna om. Först och främst är det defensiven som måste bli bättre än det vi har presterat hittills i träningsmatcherna. Men även passningsspelet borde vara vassare – vi har tummat lite för mycket på det ibland.

SAIK-tränaren vill gärna ha ett positivt besked redan i kväll i Göranssons arena. Annars har han ett botmedel mot det också...

– Ja, då blir det till att nöta ännu mer på träningarna så att det sitter ordentligt. Det är ju fördelen med att ha en stor hall att gå in den här tiden på året att det finns mycket tid att köra in detaljer. Även om spelarna kanske inte tycker det är så kul alla gånger, säger Ola med ett skratt.

Framåt har SAIK öst in mål så här långt på säsongen.

Bollnäs blir i alla fall en intressant värdemätare. Laget har kanske gjort den mest spektakulära värvningen i bandysverige den här säsongen när Pär Hellmyrs kom ifrån Edsbyn. Med sig fick han också Pär Törnberg.

– Men det kanske tar lite tid för dom att anpassa sig till Bollnäs spelsätt som ju skiljer sig väldigt mycket från Edsbyns. Men spännande är det och vi får säkert se några raider från Hellmyrs redan i kväll, säger Grönberg.

SAIK har alla i truppen med till spel förutom målvakten Joel Othén som fortfarande inte riktigt är på gång och Patrik Södergren som vilar efter att ha fått känning i ett knä.

Mer läsning

Annons