Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK möter Dynamo Moskva i match om tredjeplatsen

En riktigt bra första halvlek – sedan tröt orken.
4–6 mot Zorkij innebär att SAIK får spela match om tredjepriset i Champions Cup i dag.

Annons

Efter två raka segrar i Edsbyn låg vägen till final öppen för svenska mästarna SAIK. Och det började på bästa sätt när nyförvärvet Johan Löfstedt satte 1–0 och 16-årige superlöftet Erik Pettersson fick på en ny rökare – pang i nättaket – fram till 2–0 efter 20 minuters spel.

SAIK hade sedan ledningen med både 3–1 och 4–2 innan matchens lirare, unge Maxim Ishkeldin, spikade halvtidsresultatet till 4–3.

– Vi gjorde en riktigt bra första halvlek, det var strukturerat och vi fick många spelare med oss upp i anfallen. Det blev även en del fina mål. Erik Pettersson har ju ett j-vla skott, när han drog till efter hörnan var det knappt någon som såg bollen, säger SAIK-tränaren Thony Lindquist.

– Tyvärr får Zorkij sina mål väldigt snabbt efter våra, psykologiskt viktiga mål, fortsätter Lindquist, som fick se ryssarna ta över rätt rejält efter paus.

Efter en SAIK-hörna alldeles i inledningen av andra halvlek fick Zorkij en omställning med hörna som följd, och på denna satte Yury Loginov kvitteringen. 4–5 kom tio minuter senare och 4–6 på straff i 79:e orsakad av Jesper Hvornum.

– Vi fick jobba mycket utan boll i andra halvlek, vi fick inget lugn i vårt spel. Men vi tar med oss vår första halvlek då vi spelade enligt matchplanen. Och det här är nyttiga matcher för oss, framför allt för våra unga spelare. Det blir en dimension till och en helt annan fart, säger Lindquist.

Bästa SAIK-spelare i går var lagkaptenen Daniel Berlin, Johan Löfstedt och målvakten Joel Othén.

Resultatet innebär att Zorkij möter Bollnäs i final i dag, medan SAIK får möta Dynamo Moskva i matchen om tredje pris.

Mer läsning

Annons