Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK:s ekonomi körd i botten

Rune Nyberg blir ny ordförande i SAIK Bandy.
Det stod klart under klubbens årsmöte i går kväll – som mest kom att handla om Göransson Arena, som väntas få rätsida på SAIK:s bekymmersamma ekonomi.

Annons

När Sandvikens AIK under årsmötet lade fram sin årsredovisning visade den på ett minusresultat på hela 670 000 kronor, vilket är mer än dubbelt så illa jämfört med i fjol.

Framför allt är resekostnaderna en faktor på den negativa sidan, som näst efter lönekostnaderna sticker ut mest.

Den gångna säsongen reste klubben exakt 3 985 mil – nästan ett varv runt jordklotet.

– Klubben har tagit ett aktivt beslut att resa trafiksäkert. Därför uppgår kostnaderna till nästan 900 000 kronor, förklarade Michael Wikström, som i samband med årsmötet lämnade sin post som ordförande i SAIK.

Men nu hoppas klubben på en ekonomisk vändning – i och med nya Göransson Arena.

– Den ekonomiska resultatutvecklingen har nått botten. Men vi ser ändå positivt inför framtiden.

Wikström fortsatte:

– Göransson Arena kommer att ge oss en fantastisk möjlighet. Det kommer att skapas ett koncept för både företag och privatpersoner som vi inte ens varit i närheten av tidigare. Såväl befintliga som nya sponsorer har varit positiva att följa med oss in i en ljus framtid.

Wikström avslöjade också att biljettpriset i den nya arenan kommer att regleras beroende på motstånd.

– När ett topplag kommer på besök och vi känner att vi kan fylla arenan, så kommer vi att höja biljettpriset en aning. Tvärtom när det gäller mindre attraktiva motståndare.

Ny ordförande blir Rune Nyberg, 59, som är pensionerad, men som tidigare har en lång och gedigen erfarenhet inom personalområdet med ledande befattningar. Bland annat var han personaldirektör på Sandvik.

Så här motiverar valberedningens Per Österberg klubbens val av ordförande:

– Vi tycker att Rune är väldigt duktig att organisera och knyta ihop en organisation. Därför tyckte vi att han var bäst lämpad.

Årsmötet sa enhälligt ja till valet av Nyberg som ny ordförande.

Mer läsning

Annons