Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK:s nyförvärv gör landslagsdebut

Ispremiär i torsdags – och landslagsdebuten på en ishockeyrink i dag.
Det är snabba puckar för Johan Löfstedt, SAIK:s nyförvärv från Vetlanda, som siktar högt den första säsongen med klubben.
– Det finns kvalitéer i laget, säger Löfstedt.

Annons

Johan Löfstedt skrev i april på ett tvåårskontrakt med SAIK – något som hade varit på gång en längre tid.

I torsdags tog 24-åringen från Vetlanda sina första skär med laget på Jernvallens ishockeyrink.

– Det är alltid roligt med ispremiärer, men det är alltid lika ovant att känna på grejerna efter en sommar, säger Löfstedt.

Redan på lördag gör han sin första match för säsongen – då det dessutom blir en debut i dubbel bemärkelse. Han är nämligen uttagen till det svenska landslaget för första gången och genomför sin första ishockeymatch någonsin.

Det svenska bandylandslaget möter Modo Hockey i Swedbank Arena i Örnsköldsvik.

– Det känns bra att vara med i landslaget, vi är ju några stycken från SAIK som är med i truppen.

• Vad har du för erfarenhet från ishockey?

– Ingenting (skratt), det närmaste jag kommit är att ha sett ishockey på teve, det är bandy och golf som varit mina grejer genom åren. Det blir intressant att se hur det går, man vill ju inte bli utskrattad av 5 000 åskådare.

• Har du bra koll på Modospelarna?

– Ska jag vara ärlig har jag inte det, Peter Forsberg? Spelar han där fortfarande?

– Jasså, han är inte med. Men jag hörde att Dick Axelsson är ett nyförvärv och att Svartvadet (Per) är sjuk och inte kunde vara med. Sen vet jag att Per-Åge Skröder är bra.

Bandyn däremot – det är Löfstedts grej. 15 mål och 22 assist under fjolårssäsongen är tydliga siffror på att han kan komma att bli enormt betydelsefull i SAIK kommande säsong.

Hålen efter Misha Svechnikov och Daniel Mossberg, som bägge har lämnat SAIK för ryska Dynamo Moskva, ska fyllas.

– Jag tycker det är en intressant trupp med många bra spelare, en ung trupp som vi nu har kan både betyda upp- och nedgång.

– Men jag tror på laget, det finns kvalitéer i det, säger Löfstedt.

• Vad känner du själv att du kan bidra med?

– Jag ska bidra med styrka och fart i spelet samt hårt jobb i övrigt. Dessutom är det viktigt att man stöttar de yngre som kommer till truppen, där har vi alla en del.

• Du öste in poäng i fjol – siktar du på att slå den poängskörden kommande säsong?

– Statistiken är en grej, men inte allt inom idrotten. Men det är klart, jag kanske kommer ha bättre möjligheter i ett lag som SAIK jämfört med i Vetlanda. Omgivningen är en helt annan här, menar Löfstedt.

Givetvis är även återföreningen med tidigare klubbkamraten och barndomskompisen Christoffer Edlund speciell för Löfstedt.

– Vi har växt upp ihop och spelat bandy och golf tillsammans. Det är väldigt roligt att han är här, och en anledning till att jag kom hit.

Mer läsning

Annons