Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK:s skyttekung gör come back i kväll

VM-guldet är bärgat och slutspurten i elitserien hägrar. Då får Sandviken oväntad förstärkning i jakten på serieseger.

Redan i kväll gör Christoffer Edlund comeback efter sin svåra skada.

– Inom mig själv har jag haft som mål att vara tillbaka efter VM, säger Edlund.

Annons

VM-hjältarna kommer förstås att hyllas. Men frågan är om inte Christoffer Edlund får det största jublet i Göransson Arena i kväll?

Skyttekungen gör nämligen sensationell comeback mot Hammarby.

– Det känns väldigt roligt att vara tillbaka i laget, att få dela glädjen att spela matcher, det har jag saknat mest, säger Christoffer till Sporten.

Det var redan i den tredje omgången, 4 november borta mot Bollnäs, som olyckan var framme. SAIK och bandy-Sveriges skyttekung de senaste åren körde ihop med en medspelare och bröt fotleden i fallet.

Initialt talades det om att hela säsongen i värsta fall kunde vara över. Men inom sig gav aldrig Edlund upp hoppet.

– Jag är väldigt envis av mig och eftersom rehabträningen gått bra och fotledsbrottet läkt som det ska är detta möjligt. Jag ville inte säga något utåt men inom mig har jag haft som målsättning att vara tillbaka nu efter VM, om allt skulle gå bra – vilket det har gjort, berättar han.

Men en inflammation efter den senaste operationen, då en skruv togs bort, höll på att ställa in comebackplanerna.

– Jag körde för fullt på isen förra veckan men foten låg och skavde inne i skridskon och det blev en inflammation i såret, men jag har fått hjälp på Nobo sport i Gävle att fixa till skridskon så efter några dagars vila var jag med igen.

Christoffer Edlund vädjar också till fansen att de inte ska förvänta sig några stordåd från honom ännu.

– Nej, det är verkligen inte den gamle Christoffer Edlund som är tillbaka, det är egentligen bara de tre senaste dagarna som jag tryckt på att deltagit i alla spelövningar.

Det är inte risk att du går på för tidigt?

– Nej, jag har fått klartecken från läkaren allt ser bra ut och tanken är att jag ska matchas igång försiktigt. Vi har en plan för det här.

SAIK-tränaren Peter Isaksson är förstås excalterad över att få in sin viktige anfallare i laget redan nu och berättar vad som gäller i inledningen.

– I kväll ska han starta matchen och spela fem-sex minuter och sedan byta. Sedan vila en stund och se hur det känns innan han kommer in igen. Normalt spelar Christoffer 35-40 minuter i varje halvlek, nu hoppas vi att han i de sista matcherna innan slutspelet kan komma upp i kanske 30 minuter per halvlek, förklarar Peter Isaksson.

Men Isaksson är samtidigt noga med att påpeka att Edlund inte får ta det försiktigt när han väl är på isen.

– Då är det full fart som gäller.

Vad förväntar du dig av Edlund?

– Inte så mycket nu direkt. Det är inte så mycket kvar av serien nu och vi ska försöka spela in honom. Han måste spela matcher för att bli en tillgång i slutspelet.

Mer läsning

Annons