Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK säger nej till Nilsson

Det blir ingen Patrik Nilsson i SAIK. Man säger nej tack till skyttekungen.
– Jag förstår om folk tycker att det är konstigt, säger SAIK:s värvningsansvarige Arne Anderstedt.
Dessutom får inte Henrik Hagberg nytt kontrakt.

Annons

Konstigt är nog ingen överdrift. Bland SAIK:s supportrar har den allmänna inställningen varit ”Värva Nilsson nu!”, men det kommer inte att hända. Arne Anderstedt har pratat med Patrik Nilsson och meddelat klubbens hållning.

– Vi tycker att vi har fullt lag ändå. Dels är det en ekonomisk fråga men det är också så att vi bara vill ha elva spelare plus fyra avbytare, och kunna ge våra ungdomar speltid. Åker Nilsson in är det någon annan som inte får spela. Och med Daniel Mossberg, Christoffer Edlund och Mikko Aarni har vi redan tre anfallare som ska slåss om två platser.

– Jag har full förståelse för deras åsikter och att jag blir idiotförklarad. Men jag är inte ensam om det här, jag verkställer bara vad flera i föreningen kommit fram till. Tränarna och spelarrådet är också med och tycker till.

I SAIK:s spelarråd den gångna säsongen har Daniel Berlin, Joel Othén, Linus Pettersson, Magnus Muhrén och Henrik Hagberg ingått.

– Vi trodde hela tiden att Patrik skulle vara kvar i Ryssland och när vi hade en chans att få Christoffer Edlund så tog vi den tidigt i stället för att vänta på Nilsson, säger Arne Anderstedt.

– Det skulle vi kunna ha gjort. Men då visste inte Nilsson om han skulle bli kvar i Ryssland eller inte, och jag ville prata med honom själv i stället för via tidningen.

Patrik Nilsson själv är besviken men accepterar beskedet.

– Finns det ingen plats så finns det ingen plats. Men det är klart att det är tråkigt, SAIK var mitt förstaval och det skulle vara kul att spela i nya hallen. Samtidigt blir det en ny utmaning.

– Nu har jag pratat lite grann med några klubbar och ska åka runt och hälsa på innan jag bestämmer mig för något, säger Nilsson utan att vilja avslöja vilka klubbar det handlar om.

Förutom nej tack Nilsson säger SAIK även nej tack till trotjänaren Henrik Hagberg, som spelat i klubben sedan 1998, men nu inte erbjuds nytt kontrakt. Sporten sökte Henrik Hagberg i går utan att lyckas.

I dagarna har man även skrivit ett nytt tvåårskontrakt med målvakten Joel Othén och truppen kan nu i det närmaste anses som klar. 3 augusti går man på is i nya Göransson Arena.

Övrigt bandynytt: Landslagsstjärnan Johan Andersson nobbar budet från Kazan och spelar för Villa-Lidköping kommande vinter.

Mer läsning

Annons