Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK ska snickra ihop någonting riktigt bra

SAIK ska bygga nytt.
Då passar det bra att det finns sex snickare i laget.
Och från och med nu är det Daniel Berlin som håller hårdast i hammaren.
– För mig känns det som den roligaste säsongen någonsin, säger den nye lagkaptenen.

Annons

– Sex snickare?! Och jag som ska bygga ny altan!

Det var, enligt Henrik Hagberg, Magnus Muhréns spontana reaktion när han fick klart för sig vilket yrke som är populärast i laget.

Hagberg, Berlin, Joel Othén, Robin Mohlén, Mikael Nilsson och Linus Forslund sågar och spikar på förmiddagarna – resten av tiden gäller det att fila på SAIK:s nya koncept.

I förgrunden finns Daniel Berlin – 21 år ung, men inte längre yngst i laget och redo att ta större ansvar.

Han – och ingen av de erfarna namnen som Hagberg, Magnus Muhrén eller Stefan Söderholm – tar över kaptensbindeln efter Daniel ”Zeke” Eriksson – och han gör det med stolthet.

– Det är en viktig roll. Och jag har varit kapten i alla landslag jag spelat i, så jag tror inte det är nån slump att SAIK valde mig.

– Vi har ju en generationsväxling på gång och SAIK vill väl göra det från grunden, helt och hållet. Åldern spelar ingen roll. Det är hur man är som person och ute på isen som betyder mest.

– Väldigt lugn, vet ofta vad jag vill, står med båda fötterna på jorden. Det där gäller även på isen.

Daniel Berlin vet vad som krävs av honom.

– Det är i motgång som lagkaptenen är som viktigast. När det kärvar ska man gå före med sin utstrålning och visa vägen, hjälpa till att vända en negativ trend.

Samtidigt som han ersätter ”Zeke” som kapten ska han också fylla en lucka efter superveteranen Stefan Andersson som – tro det eller ej – slutat.

– På planen var ”Pumpen” mer defensiv än vad jag är. Men han har länge varit en viktig kugge. Och varje lag har spelare som man ska bygga laget kring – och i SAIK är jag en av dem.

– Det ska bli den roligaste av mina fem som jag spelat i alla fall. Och personligen tycker jag det känns skönt att ingen pratar om oss på förhand.

– Vi behöver tid för att spela ihop oss men har väldigt mycket i oss, hela gruppen.

– Nä, men nån gång ska generationsväxlingen göras och det är lika bra att det sker nu. Vi går en ljus framtid till mötes, med hallen och allt.

– Det kommer att bli riktigt drag kring SAIK snart.

Frågan är om Daniel Berlin blir kvar så länge att han får vara med om det där draget. Två år i rad har han nobbat anbud från Ryssland. Nu har han skrivit ett tvåårskontrakt med en ”ryss-klausul”, men det brinner till i ögonen på den nya kaptenen när det vi vidrör Göranssonska-bygget så det är väl inte helt omöjligt att han fullföljer det där avtalet.

”De nya” SAIK:arna ska försöka rivstarta direkt i fredagskvälls-premiären mot betydligt mer betrodda Västerås.

Snickargänget är då i varje fall morgonpigga, och bestämmer sig för att samlas för gemensam fotografering redan klockan nio på morgonen. Bland dessa hantverkare tycks äldsten Henrik Hagberg vara kapten, och skrattar när vi undrar om det är en slump att nästan en tredjedel av truppen har samma klassiska yrke.

– Dom andra såg väl hur bra jag har det och ville ha det likadant.

Annons