Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK-spelarnas nya arbetsplats

Som vanligt är en det en hel del som är nytt i årets upplaga av Sandvikens AIK.

Men självklart känns inget så fräscht och modernt som nya Göransson Arena.

– Det här är jättebra. Framför allt alla ytor som vi har att röra oss på, berömmer Daniel Berlin när han bjuder Sporten på en exklusiv visning i arenans innandömen några dagar innan seriestarten.

Annons

Sedan den 3 augusti har Göransson Arena varit SAIK-spelarnas nya arbetsplats. Och det är mer än bara själva flytten inomhus som blivit ett lyft för spelarna.

Omklädningsrummen och faciliteterna för spelare och ledare börjar nu kunna jämföras med en hockeyspelares vardag.

– Jo, men det är ju lite så det har blivit. Vi spelar inomhus och har fått det jättefint runt omkring i och med arenan. Det är jättemycket värt för oss att ha de här ytorna att röra oss på, säger Daniel Berlin.

Han är bara 22 år, men går ändå in på sin femte säsong i A-laget och vet rutinerna. Fast när han och de andra steg in i de nya lokalerna var det mycket som var nytt. Som helt nya placeringar i omklädningsrummet.

Värvarbossen Arne Anderstedt och tränaren Ola Grönberg slog sina kloka ihop och bestämde hur spelarna skulle sitta för att få jämn fördelning mellan ungt och gammalt, nya och de som varit med ett tag.

– Mig har dom satt mig intill några juniorer som jag får ta hand om, säger ”Bella” med ett flin.

Stämningen är god och det är inga problem för varken tränarna eller spelarna att två reportrar och en fotograf går en rundvandring med just Daniel Berlin som guide trots att det bara är några dagar kvar till elitseriepremiären mot Edsbyn. Att vi dessutom får sitta med på Ola Grönbergs genomgång innan träningen verkar inte störa.

– Nej, det är lugnt. Klart att ni ska få se hur vi har det, säger Berlin och tar oss genom spelaringången och fram till dörren som leder in till det allra heligaste i Göransson Arena – SAIK:s omklädningsrum.

Kodlås och speciella nyckelkort krävs för att komma in här – och man slås direkt av att det här är något annat än gamla Jernvallen tvärs över parkeringen.

– Ja, det här är jättebra. Vi har fått betydligt mer egna ytor och allt är fräschare och större, säger Berlin och visar oss in i det kapprum som är det första som möter en bakom dörren.

Direkt till höger finns ett tränarrum och ett större samlingsrum för spelarna att uppehålla sig i.

– Här har vi en del genomgångar, tittar på teve, dricker kaffe och äter en del måltider ihop. En del spelar tv-spel också, men det är inget för mig. Fel generation, skrattar Berlin.

I motsatt ände ligger själva omklädningsdelen, där byter spelarna skepnad och drar på sig utrustningen. Här inne är det Patrik Nilssons lillebror Micke som styr och ställer.

– Ja, han chefar över musiken. Mycket ”Goya-låtar”, skrattar Berlin samtidigt som Rap das Armas sommarplåga ”Parapapapapapapapapa” duknar i högtalarna.

– Fast jag tror inte att Nilsson gillar den här låten egentligen, tillägger ”Bella”.

Ytterligare en bit innanför musiken i omklädningsdelen finns såväl dusch som bastu och ett litet rum för massage och motionscykling.

Daniel ”Zeke” Eriksson, som till slut bestämde sig för att spela i SAIK igen, berättar sedan glatt om den viktigaste detaljen bland allt det nya.

– Ja, det är kylskåpet utanför bastun. Solklart det bästa och viktigaste, flinar ”Zeke” utan att avslöja mer om det...

Nu återstår bara frågan: Räcker allt det nya och fina för att ta SAIK hela vägen till Studenternas i mars...?

”Vi har fått det jättefint”

Mer läsning

Annons