Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK-supportrarna gör 100-milaresa

100 mil – inom ett dygn.

Så långt är SAIK-supportrarna beredda att åka för att stötta sitt lag i kväll. Och det är spelarna som betalar entréavgiften.

– Vi var på "Zeke" om det, berättar Tobias Larsson, som sällan missar en bortamatch.

Annons

Kungälv en fredagskväll kan vara dödtrist och långtråkigt och alldeles... alldeles underbart.

Det tycker i alla fall ett 20-tal SAIK-supportrar som klockan elva i dag på förmiddagen sätter sig i en minibuss för att ta sig de drygt 49 milen med Skarpe Nord som slutdestination.

Inte ens om det skulle råka bli förlust för de älskade svartvita skulle det kännas som bortkastad tid.

– Nej, absolut inte, det finns inte. Det är inte därför jag åker. Jag åker för att titta på bandy och umgås, säger Tobias Larsson.

Sandviken supporters har åkt på bortamatcher förut, men sedan man fick ny styrelse har satsningen intensifierats för att få ett ökat stöd när SAIK spelar utanför Gästrikland, bland annat genom annonsering.

– Vi har lovat att anordna resor till alla bortamatcher om någon vill åka. Det blir minst en minibuss, förutom till Haparanda för då blir det flyg, säger Larsson, som är en av styrelsemedlemmarna i supporterklubben och som själv åker på i stort sett alla matcher.

Resan till Haparanda den 8 december hänger dock lite i luften, visar det sig.

– Det är ingen anmäld än. Och det är tveksamt om det blir något eftersom det ligger på en onsdag, säger Larsson.

Till Kungälvsmatchen får supportrarna extra uppmuntran – från lite oväntat håll. Alla som åker dit får inträdet betalt av SAIK-spelarna.

– Det är kanon. Vi var på "Zeke" (Daniel Eriksson) om det, och innan han ens hade pratat med de andra i laget lovade han att fixa det, säger Tobias Larsson, som menar att han och de andra supportrarna ändå lägger ut en hel del pengar på resan.

Men det kanske inte är något man tänker sig att Brynässpelarna skulle göra, va?

– Nej, det är sant. Och vi supportrar kan gå ut och dricka öl och ha med oss fem, sex spelare – det tror jag inte är direkt vanligt inom andra sporter. Även om spelarna inte dricker så mycket öl är de ju med i alla fall.

Hur går det i matchen mot Kungälv, då?

– Det blir tufft. Kungälv är ett starkt lag, och det är bortaplan. Jag hoppas på vinst, men tror inte att blir med några stora siffror. Säg 5–2 eller 4–2 kanske.

Mer läsning

Annons