Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK tappade försvarsspelet

SAIK tappade 2-1-ledning till förlust 5-2 mot Broberg i annandagsmatchen på Hällåsen. Backen Linus Pettersson klev av skadad, vilket synbart påverkade matchutgången.

Annons

Efter en rapp start med hyfsat målinriktade attacker från SAIK förvandlades första halvlek mer och mer till en sluggerfest mellan två lag som verkligen ville framåt men som ändå hade bra koll bakåt. Broberg åt sig in i matchen, och via en straff tog hemmalaget ledningen med 1–0. Efter det målet började hemmalaget spela mer tillbakadraget och stängde ytorna för ett förlamat SAIK. Daniel Berlin bröt den förlamningen med en soloprestation alldeles innan paus och gjorde 1–1.
Betydligt defensivare takter från bägge lagen efter paus. SAIK tycktes trampa vatten i sina försök att komma igenom – men så exploderade man i ett praktanfall som Erik Pettersson avslutade i friläge.
Två utvisningar gav Broberg hopp, men hemmalaget hann inte få någon spelmässig fördel av övertaget innan Jonas Nygren chansade med ett långskott som slank in bakom Joel Othén. 2–2 blev det i alla fall. Och med en man mer kämpade Brobergs Ted Bergström sedan in 3–2 bara ett par minuter senare efter slarv på mittplan från Daniel Berlin. SAIK tappade plötsligt både koncept och försvarsspel och Stefan Larsson kontrade in 4–2 och Ted Bergström fastställde slutresultatet 5-2 på övertid.
Varför det blev så här? Ja, backen Linus Pettersson tvingades kliva av med stukad fot redan i första halvlek och det gynnade inte SAIK-försvaret.

Magnus Hägerborn

Mer läsning

Annons