Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK till kvartsfinal i Svenska cupen

SAIK vann även sin tredje match i Svenska cupens gruppspel – 5–4 mot Vetlanda efter tre mål av Mikko Aarni.

Och i dag kan laget äntligen träna inne i Göransson Arena för första gången den här hösten.

Annons

SAIK saknade skadade Christoffer Edlund och Daniel Bäck, Misha Svechnikov som stod över och Daniel Eriksson som är på jobbresa till USA med Sandvik.

Ändå rivstartade laget mot Vetlanda och borde lett med ett par mål redan efter den första kvarten.

Målen kom i början på andra halvlek i stället när SAIK gick från 2–1 till 4–1 genom två snabba mål av Mikko Aarni och tränare Thony Lindquist tycker att det var en match som SAIK hade kontroll på, trots att Vetlanda kröp lite närmare mot slutet.

5–4-segern innebar att SAIK vann sin kvalgrupp och får möta Edsbyn i kvartsfinal 1 oktober, slutspelet avgörs i Vänersborg.

Det mest positiva med cupmatcherna i helgen tycker Lindquist har varit möjligheten att få spela på stor is.

Det har ju varit så paradoxalt att SAIK, med elitseriens kanske finaste inomhushall, har fått hålla till inne i ishallen under hela augusti för att spara in på kostnaden för att spola upp Göransson Arena.

Men i dag är det äntligen dags för det första träningspasset på fullstor plan, och på onsdag möter SAIK Bollnäs på hemmais i den enda träningsmatchen i Göransson Arena, bortsett från World cup.

– Vi har ju ett lite nytt system där alla måste hitta varandra och sina egna roller, det gäller både i det defensiva och offensiva spelet. Här i cupen har vi märkt att alla lagen backat hem mot oss och då måste vi ha tålamod och anfalla i rätt lägen, säger Thony Lindquist.

Precis som efter premiärmatchen mot Edsbyn vill Lindquist gärna lyfta fram nye ytterhalven Erik Säfström, och det är tydligt att han gillar vad han ser.

– Han är klok och har bra fart, och det kommer bli ännu bättre när han hittat in i vårt spel.

Lagkaptenen Daniel Berlin har också haft en bra helg i Örebro, och mot Vetlanda fick Mikko Aarni göra tre mål vilket säkert var bra för självförtroendet.

Mer läsning

Annons