Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK till slutspel efter vissa besvär

SAIK är klart för slutspel i årets World cup. Men det satt hårt åt i matchen mot Sirius som slutade 2–2 och det var mycket missnöjda spelare och ledare efter matchen. Det såg ut på spelarna som om man hade förlorat matchen och man stängde in sig en bra stund efter matchen för ett långt snack.

Annons

– Vi är alla överens om att vi underpresterar kraftigt och det kommer att krävas mycket bättre än det här för att gå långt, säger Thony Lindqvist efter matchen.

I en mycket sömnig första halvlek var det egentligen bara Mikko Aarnis straffmål som man kan anteckna. Båda lagen var mycket försiktiga i sina anfalls försök och det såg nästan ut som om SAIK -spelarna på något sätt trodde att man redan var klara för lördagens kvartsfinal. Thony igen:

– Vi tummar på alldeles för mycket saker i defensiven och Sirius är alldeles för bra för att man kan göra det.

I andra halvlek förväntade sig nog publiken att ett helt annat SAIK skulle komma ut men spelet var lika blekt som dom vita tröjor SAIK för dagen spelade i och Sirius kunde inte helt oförtjänt kvittera med ca kvarten kvar.

Det blev dock en liten väckarklocka för SAIK som under en kort period i alla fall höjde tempot en aning och skapade en del chanser. Och när Mikko Aarni gjorde sitt andra mål för dagen med fyra minuter kvar såg det ut som om SAIK skulle ta hem det.

Men då Erik Säfström ramlade i straffområdet och tappade bollen till en Sirius spelare var det kvitterat. SAIK lyckades dock vinna den efterföljande straffläggningen som är till för att skilja lagen åt om man hamnar på samma poäng och det gör alltså att SAIK är klar för kvartsfinal.

– Vi har ju allt i våra egna händer nu i alla fall om vi vill vinna gruppen och det är väl en morot om något till matchen mot Neftyanik. Och vi får hoppas att det här blir en väckarklocka för oss. Det finns inga lätta matcher i den här cupen, avslutar Thony.

SAIK avslutar gruppspelet i dag med match mot ryska SKA Neftyanik klockan 11.40.

Mer läsning

Annons