Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK tog greppet direkt i semin

Hammarby satsade allt på ett kort – men SAIK klarade anstormningen.

Efter 4–2 på Zinkensdamm har stålmännen nu kopplat ett järngrepp om semifinalserien.

– Men vi räknar ändå med att det här går till fem matcher, säger mittfältaren Daniel Berlin.

Annons

SAIK hade pratat om det, de visste mycket väl vad som väntade. Hammarby skulle forcera inledningsvis, stärkta av det faktum att de själva var inne i matchtempot medan SAIK hade vilat en vecka.

Ändå kom anstormningen som en chock för många. Hammarby pressade högt och stressade SAIK-spelarna till misstag, vilket också gav 1–0 redan efter en minut när Daniel Eriksson tappade bollen på väg upp i banan.

– Det spelar ingen roll om man vet om det eller inte, det är ändå svårt. Det blir lite stressat spel ett tag och det tar ett tag innan vi kommer in i det, säger Daniel Berlin som kvitterade till 1–1 på hörna.

Hammarby hade mängder av chanser och matchen kunde mycket väl ha varit över redan efter 20 minuter. Men SAIK stod emot – och i den andra halvleken svängde pendeln.

– Hade de fått två-tre mål där kunde det blivit en helt annan matchbild, säger Misha Svechnikov, som fick jobba mycket defensivt i den första halvleken.

– Vi var nog inte riktigt beredda på att de skulle pressa så hårt, med så många matcher i benen trodde vi inte att de skulle ha den kraften.

Mycket av snacket inför matchserien har handlat om huruvida Hammarby ska orka stå emot SAIK, just med tanke på att de hade fem tuffa kvartsfinaler mot Edsbyn, plus att laget matchar sin startelva hårt när Jesper Ericsson är skadad och Rickard Koch, som i går, sjuk.

SAIK rullar runt på fler spelare, och avbytarna Mikael Nilsson och Daniel Bäck hade väldigt mycket speltid i matchen.

– De första tre, fyra matcherna tror jag inte det spelar någon roll, de är säkert bra tränade. Men kommer vi till en femte match tror jag det kan bli avgörande, säger Daniel Berlin.

• Tror du att det bli så många matcher, ni har två raka hemmamatcher på er att avgöra det här tidigt?

– Det är en trygghet att spela på hemmaplan, men vi tror inte att det här avgörs i Sandviken. Vi är beredda på att det här kan gå till fem matcher, säger Berlin.

– Det blir hårda matcher. Vi kan aldrig räkna bort Hammarby, det är ett bra lag som säkert kommer jobba frenetiskt för att slå oss, säger Misha Svechnikov, som elegant lyfte in 4–1 med cirka en halvtimme kvar att spela.

SAIK gjorde för övrigt både 3–1 och 4–1 med en man mindre på isen, eftersom Ted Haraldsson satt utvisad.

Första ronden – den gick till SAIK. Frågan är hur många det blir?

Mer läsning

Annons