Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK vann - men Zeke ögonskadad

I söndags vann Sandviken lätt borta mot Boltic.

Trettondagens match blev tuffare.

– Det blev en konstig match. Men Broberg är bra och tuffa att möta, säger Misha Svechnikov efter 5–2-vinsten.

Men segern blev dyrköpt. Backen Daniel Eriksson fick en boll i öga och fördes till sjukhus med ambulans.

Annons

Sandviken fortsätter att samla segrar i elitserien – tvåpoängaren mot Broberg var lagets elfte raka.

– Det är alltid kul att vinna. I och för sig kommer en förlust allt närmare, men så länge vi kan spela så här bra är det helt okey, säger tränaren Thony Lindquist.

Men ändå var allt inte positivt i omklädningsrummet efteråt. I den 38:e minuten skadade sig Daniel Eriksson efter att ha täckt ut ett inspel från Stefan Larsson till hörna. Men bollen träffade olyckligt i ögat och Eriksson tvingades ta hjälp av medspelarna för att lämna isen.

– Ögat var helt igenmurat och han transporterades med ambulans till Gävle sjukhus, säger Lindquist.

– Där ska de mäta trycket på ögat. Det är bara att vänta och se vad som händer de närmaste dagarna och hålla tummarna att det inte är något allvarigare. Sedan får vi se hur lång rehabilitering det blir.

• Hade han väldigt ont?

– Nej, men bollen träffade några ytliga blodkärl och det svällde upp ordentligt.

Precis som vid förra säsongens match på Hällåsen mellan de båda lagen snöade det intensivt, vilket gjorde att domaren Håkan Sjösten tog beslutet att flytta fram matchen en timme.

– Det var bara och acceptera. Vi satt mest och funderade på om det skulle bli någon match eller inte. Men sedan kom domaren och sa att vi absolut skulle spela, säger Misha Svechnikov.

När matchen väl var igång bestämde Sjösten ganska omgående att det skulle bli spel i 3x30 minuter. Kanske ett lite för hastigt beslut eftersom det slutade snöa i den första periodpausen. Men Misha Svechnikov uppskattade det i alla fall. Efter en lite tveksam inledning på matchen kom den ryske landslagsmannen i gång ordentligt och låg – tillsammans med mittfältskollegan Daniel Mossberg – bakom det mesta som Sandviken skapade i anfallsväg.

Svechnikov var inblandad i tre av Sandvikens fem mål.

Först 2–0 i den 16:e minuten när han spelade fram Mossberg.

Sedan hittade han med en passning mellan Brobergsförsvararna Mikko Aarni som tryckte in bollen otagbart fram till 4–2 i den 57:e minuten.

Och till slut ordnade han straffen som Christoffer Edlund satte säkert bakom den storspelande Dennis Wasberg i Brobergs mål.

– Det blev en konstig match. Och det var länge sedan jag spelade tre gånger trettio minuter. Och för min egen del upplevde jag matchen som väldigt lång. Men jag är nöjd så länge vi vinner, säger Svechnikov

Thony Lindquist igen:

– Vi skapade fantastiskt många avslut med tanke på vilka förhållanden matchen spelades och det är jag väldigt nöjd med. Även om vi kan bli effektivare.

Mer läsning

Annons