Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK vann mot Hammarby

SAIK:s bandyherrar fortsätter att övertyga på försäsongen. I Champions Cup vann man prestigemötet mot Hammarby med 5–2 (2–2). Det blev en ganska så het tillställning med ganska många utvisningar och ett lindrigt matchstraff.

Annons

– Det blir så här när domarna släpper slag och sånt från början, säger Ola Grönberg.

Det lindriga matchstraffet på den unge backen Jocke Bergman kom av att han hoppade in för tidigt efter en utvisning.

– Det säger jag inte så mycket om men när exakt samma sak händer för Hammarby, så sker inget. Det kan jag tycka är lite märkligt, säger en annars mycket nöjd Ola.

– Vi gör åter igen en bra bandymatch. Vi är täta och håller ihop laget. Det är väl sista minuterna i första halvlek som vi går bort oss lite.

SAIK ledde då med 2–0 efter mål av Daniel Berlin och Christoffer Edlund och hade matchen under full kontroll. Men Hammarby kom tillbaka och kunde kvittera innan halvtid.

– Det är två lyft som dom gör mål på. Annars så spelar dom inte igenom oss en endaste gång och det kändes riktigt bra, säger Ola om sitt lags defensiva arbete.

Andra halvlek kantade av en rad utvisningar men också av mål från SAIK. Nye skyttekungen Christoffer Edlund gjorde både 3–2 (hörna) och 4–2 (straff) och överglänste Patrik Nilsson i Hammarby, som inte alls kom till mot sitt gamla lag. Matchen mellan Edlund och Nilsson vann den förstnämnde med 3–0.

– Det är helt sjukt vilken toppforward vi har i Christoffer. Han åker rätt hela tiden och har grym spelförståelse. Det är fantastiskt hur snabbt han har kommit in i laget.

– Men samtidigt så får man inte glömma bort alla andra spelare som ger honom passningar och utrymme, fortsätter Ola.

SAIK har nu spelat till sig ett riktigt bra utgångsläge. Seger mot Broberg i lördagens match och chansen är stor att man spelar final på söndag.

– Ja. Nu ska inte vi sätta oss i någon konstig situation. Nu ska vi verkligen ge järnet för att nå så långt som möjligt. Men då gäller det att skruva om skallarna och fokusera på matchen mot Broberg, avslutar Ola.

Mer läsning

Annons