Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK vann – precis som väntat

Det blev en planenlig seger på bortaplan mot Härnösand för SAIK-tjejerna.
Man vann med 4–2 i en match som spelades i ymnigt snöfall och hård vind. Trots det så spelades matchen i 2x45 minuter, i stället för 3x30 minuter.

Annons

– Mycket konstigt val av domaren tycker jag. Det liknade mest ren parodi på bandy många stunder, säger tränare Michael Bratt.

Det uppstod en del konstiga situationer på grund av snön och en av dem var då Sofie Josefsson, liberon i SAIK, bröt ett uppspel och dribblade sedan sig igenom i stort sätt hela HAIK. Men när hon skulle avsluta sitt solonummer, ställde snön på isen till det för henne och avslutet rann ut i sanden.. eller snön rättare sagt.

Annars så var det SAIK som kopplade ett tidigt grepp om matchen och i paus hade man 3-0.

– Första halvlek var väl helt ok. Så länge det gick att spela så gjorde vi det bra och skapade många fina lägen, säger Michael.

I andra halvlek så kom hemmalaget lite närmare och med 20 minuter kvar av matchen så hade man nästan kommit i kapp. Då klev SAIK:s nye Jennifer Andersson in i bilden och med ett mäktigt skott i krysset, sköt hon hem två poäng till Sandviken.

– Det var roligt för Jennifer, hennes första allsvenska mål och en riktig pärla var det också, säger Michael som nu får vänta ända tills den 6 januari innan det är dags för nästa match igen. Men då blir det desto tätare. Efter hemmamatchen mot VAIK den 6 januari, åker man på en smålandsturné med två matcher på lika många dagar. Den 8 januari mot Tranås och dagen efter mot Nässjö.

– Fråga mig inte varför dom lagt det så tajt men det är bara att gilla läget och köra på, avslutar Michael.

$1

HÄRNÖSAND–SAIK 2–4 (0–3)

$1

Målen: 0-1 (7) Linnéa Gunnarsson, 0-2 (9) Michelle Löfblad, 0-3 (42) Michelle Löfblad. 1-3 (49) Marie Dehlin, 2-3 (72) Frida Eriksson, 2-4 (74) Jennifer Andersson.

$1

Hörnor: 4-12

$1

Utv, HAIK: 1x10 min, SAIK: 1x10 min

$1

Domare: Örjan Sundqvist

SAIK:s tre stjärnor

3: Emma Forsberg, b

2: Jennifer Andersson, mf

1: Evelina Johansson, mf

Mer läsning

Annons